Monday, December 22, 2008

PENGANTIN BARU PHUKET



Malam semalam we all pergi ke rumah pengantin baru. Ya...Madam Ruby baru sahaja melangsungkan perkahwinannya last week kat Malaysia so this week dia buat makan-makan kat umah dia di Phuket pulok.

Seronok tengok Ruby ceria semula maklumlah dah lama dia keseorangan. Itulah, jodoh tu inshallah akan ada cepat atau lambat aje. Malam tu jugak we all rasa syok sebab dapat kenal beberapa kawan Mdm Ruby yang datang dari KL. Kebetulan dia orang ada kat Phuket tengah bercuti.


Pengantin baru kami

Ini pulak antara makanan-makanan malam tu yang sungguh menyelerakan aku:-




Karipap sedap buatan Dila


The best sambal belacan - buatan wife Fahmi

Adik-adik manis yang suka kalau aku amik gambor dia orang:-



Adik-adik comel


Kaum pompuan semua sebuk makan


Kaum bapak plak sembang kat luar


Tam (Gaia) dari KL pun datang


Simple kek untuk pengantin


Masa potong kek


Orang Rawa nak potong kek jugek!

Malam tu, ada jugak hadiah-hadiah dibawak untuk si pengantin:-


Antara hadiah dari tetamu


Masih belum dibukak hadiahku


Pengantin dengan hadiah dariku


Hadiah dari orang rawa - close-up (kaler maroon)


Hadiah dari Dave & gang


Hadiah dari Shafar & Dila

Masing-masing nak amik gambor ngan pengantin malam tu:-






Keceriaan adik & akak


Pengantin baru ngan Orang Rawa

Dan last sekali semua dapat bunga telor dari sang pengantin!!



Untuk Ruby & Latif, Selamat Pengantin Baru diucapkan. Thanks for the invitation dan semoga bahagia ke akhir hayat. Amin!!!

6 comments:

Ziana said...

sgt lawo hadiah itew!!!
:)

Slamat pengantin Baru utk mereka berdua :)

mother of two said...

melihat gmbr makanan itu..perut pun lapar...anyway,selamat pengantin baru dari saya juga... utk kawan org rawa..(org rawa coming soon)

hazlin said...

seronok jd pengantin baru. best tau kawin. tak cayor tanyalah shiela (mother of two tu).
org rawa copek copek kawin...

orangrawa said...

ziana...chantekkan? tengokla sapa yg pilih?

Mo2...tunggguuuuuuu orangrawa nya big occasion ya!!

Kak Lin....inshaalah satu hari nanti jadi le tu!!

^aNgRiAni^ said...

waaaa...meriah jer nengok

selamat pengantin baru untuk Madam Ruby

Sedap2 makanannya..

Salam kenal bro :D
have a nice weekend

orangrawa said...

angriani...salam kenal.....thk sebab menyinggah blog kawan!!