Wednesday, December 10, 2008

DAY 10 - BATH



Oh lupa plak nak story pasal satu lagi tempat lawatan we all masa kat Bristol. Kami semua tak melepaskan peluang untuk melawat Bath yang cuma dalam 1 jam aja dari Bristol.

Bath merupakan sebuah world-class destinasi yang kaya dengan unsur-unsur tinggalan sejarah Roman & Georgian yang amat chantek. Ianya terletak dikawasan kampung sikit yang dikelilingi bukit-bukau dan natural hot springs. Bath ni merupakan kawasan pelancongan sejak 2000 tahun yang lepas.....korang bayangkanlah!!

Suasana kat sini macam karnival. Memang ramai pelancong dan kedatangan Christmas yang tak lama lagik memeriahkan suasana kat sini. Antara pelbagai ragam yang boleh dilihat di sini:-









Dar segi bangunan dan persekitaran, sama seperti bandar-bandar di England, senibina lama dapat dilihat merata-rata kat Bath ni.







Kita orang jugak mengambik peluang untuk melihat Roman Bath yang sangatlah terkenal sini. Kalau sampai ke Bath tapi tak masuk ke dalam ni kira tak lengkaplah kaedahnya lawatan je Bath korang. Untuk masuk, korang tengoklah kat bawah ni berapa harganya:-



Ni plak gambar-gambar yang aku snappy kat dalam Roman Bath tu:-


Speaker phone yang akan menceritakan kat korang






Head of Minerva





Tamat je tour korang dalam ni, korang akan dapatlah benda alah kat bawah ni:-



So, kesimpulannya, korang datanglah ke Bath ini yang amat klasik bandarnya dan kalau masa summer aku rasa mesti lagik best dan chantek!!


Pose Orang Rawa dicelah-celah orangramai

4 comments:

are you said...

salam...

wahhhhhh....bestnye. dh lepas ke UK dh abg zoul. bila balik bang?

zany said...

bestnya merata ceruk dapat pi, free pulak tu. neighbour akak pun ex MAS, merata ceruk dah sampai.

Kena pecah tabung ayam banyak kali, baru akak dapat sampai kot.

Lily.Lulu said...

terkejut tengok tetiba ada 2 jantan dok atas satu sama lain ...

hehehehe ...

kelazzzz gambar .. sempat lagi pose dicelah2 iteww

:D

orangrawa said...

areyou....dah sampai phuket dah pun !!

kak zany...tu je lah yg untungnya...tapi seronok dapat tengok negara orang!!

Lily....pose celah-celah tu i loike!!