Saturday, December 3, 2011

YA ALLAH....lama tak updet!!

Salam satu Malaysia dan kawasan2 yang sewaktu dengannye!!

Punyalah lama aku tak update sebab LUPA PASSWORD.....so macamana nak masuk dan tambah plak kemalasan yang melanda..

Anyway, inshallah akan aktif semula la lagipun tahun ni banyak aku berjalan-jalan.
Ari tu sempat ke Athens dan Mykonos Island kat Greece dan lepas tu aku gi Paris plak dan sekarang ni baru balik dari Venice kat Italy dan sekarang ni tengah menaip blog kat Milan, Italy.

Pergh.....jalan sakan aku kan...hehehehehe!

Nanti aku update gambar balik Dubai nanti!!

Monday, August 8, 2011

FROM DUBAI WITH LOVE!!



Salam Ranadhan Kareem from Dubai!!

Saje je nak share makan Nasi Mandy kat Dubai masa bulan puasa ni...amatlah sedap dan syukran...walaupun mahal!!

Well.....kat Dubai ni segalanya mahal!!!

Friday, July 22, 2011

Cuti-Cuti London & Paris

Hari ni bersamaan dengan 21July 2011 ni aku sedang bercuti kat London. Lepas tu sambung kat Paris plak. So dah balik nanti Dan masuk tempat baru kat Dubai aku akan start berblogging balik!

Okay caucincau!

Friday, June 24, 2011

SOON...................

GOODBYE SAIGON........

and

WELCOME DUBAI........

Tak sabor....tak sabor....tak sabor!!!!

Inshallah!!!!

LAIN PLAN LAIN YANG DAPAT!

Salam semua......

Ingat tak pasal my plan nak berholiday tu?

PLAN TINGGAL KENANGAN......tak jadi....sedey.....sepatutnya malam ni 23JUN11 aku dah terbang ke London dan stay 4 hari....lepas tu sambung ke Paris selama 3 hari sebelum balik ke Saigon!!

Hotel dah booked, tiket dah booked dan baju dah packed pun.....alih2 tak jadi sebab ATAS URUSAN KERJA!!!!

So, deposit hotel aku lebuh la.......nak buat camana.....takda rezeki!!

TETAPI..........

Walaupun aku terpaksa cancel cuti aku, aku telah diarahkan unyuk pergi ke DUBAI selama 4 hari......ada urusan kerja yang teramat mustahak!!!

So, instead of duit aku melayang......kali ni aku akan dapat duit plak.....dan boleh tahan jugak la elaunnye......REZEKI namanya tu!!

Apa-apa pun, aku akan tetap pergi cuyi lepas semua settle...sebolehnya sebelum bulan puasa....inshallah!!

Tunggu je update aku nanti!

Wednesday, June 1, 2011

TUNGGU!!

Lama tak update.

Anyway, aku tengah menghitung hari.

Tiket: Dah booked tapi belum bayar

Hotel: Dah booked dan bayar deposit

Semangat: Teruja dan dah malas nak kerja.

Tunggu yek !

Wednesday, May 11, 2011

PATRI - JINBARA

Mood karaoke lagik....

Lagu ni memang lagu feberet aku kat karaoke.....dan aku rasa sora serak2 basah aku sessswai sangat......hahahahaha!!



Saturday, April 23, 2011

BALAS RAJA LAWAK & BILA CINTA!!

Korang tau kan sekarang ni Astro ada Maharaja Lawak. Aku layan juga rancangan ni sebab bagi aku lawak dia memang power especially dari Nabil, Jozan, Jambu, R2 dan Balas. Serius lawak memang mantap dan pecah perut dibuatnya.

Aku layan dari Youtube je sebab kat Vietnam ni mana ada Astro.

Paling best aku rasa minggu ke 3yang dia orang buat musikal tu........terbaek.

Dalam banyak2, tu aku minat satu lagu dari kumpulan Balas maca,m kat bawah ni:-



So, punyalah gigih aku cari lagu yang dia orang nyanyi tu....dan akhirnya dapat gak.

Let's karaoke uolsss:-




Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Kusebut namamu disetiap doaku
Bangkit kan setia
Kenangan tentangmu
Yang kudapat hanyalah
bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

Best siut!!

Tuesday, April 19, 2011

LAGU HILANG TENSION!!




Luruihlah jalan Payakumbuah
Babelok jalan Kayu Jati
Dima hati den indak kan rusuah
Ayam den lapeh, ohoi … ayam den lapeh

Mandaki jalan Pandaisikek
Manurun jalan ka Biaro
Di ma hati den ndak kema cepek
Awak takicuah, ohoi … ayam den lapeh

Reff:

Sikur capang sikur lapeh
Sikur tabang sikur lapeh
Lapeh la jua juo nan karimbo
Ai lah malang juo

Pagaruyuang hai Batusangka
Tampek bajalan dek urang Baso
Duduak tamanuang tiok sabanta
Oi takanang juo

O hoi … ayam den lapeh
O hoi … ayam den lapeh

#kurang tension aku karaoke nyanyi lagu nih!!

Sunday, April 17, 2011

HAMPEHHHHHHH YANG AMAT!!!



Ingat tak ari tu aku ada cakap nak pergi jenjalan awal bulan May ni?

Nampak gayanya plan tu terpaksa dibatalkan sebab cuti aku tak diluluskan. Sebabnya pasal dalam masa aku nak cuti tu, aku ada promo projek so boss aku cakap tak boleh la nak kemana-mana.......kena fokus katanya!!

Frust betul aku dibuatnya sebab aku dah plan baik punya.....alih-alih tak jadi.

Hampehhhhhhhh yang amat!!!

Sunday, April 3, 2011

SEDETIK LEBEY!!!




Tadi layan TV3 ABPBH.....first time dengor lagu ni full version......perghhhh mantap siut.....so cari dalam YouTube dan donlod kat sini boleh karaoke.

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

Tuesday, March 29, 2011

KEMANA YEK?

Lat week aku check kat opis.....

Phuket - USD60




Rome - USD68



Perth - USD122



Auckland - USD102



So, kemana yek?

Ada pro dan cons nye:-

Phuket - currency murah dan accomodation boleh dapat free
Rome - currency tinggi dan accomodation kompirm free
Perth - currency mula nak mahal dan accomodation kompirm free
Auckland - currency murah tapi kena cari dan bayar tempat duduk sendiri

So, ingatkan sempena cuti panjang kat Vietnam dari 30APR sampai 2MAY dan sambung cuti 3 hari tambahan, dapat la jugak laku jenjalan dan lepak kat tempat orang sambil ambik-ambik gambor....

Benda ni jadik kalau:-

BUDGET aku ada lebey
CUTI dapat dan boss aku tak plak gatal2 buat meeting time ni macam tahun lepas...

So, tungggu!!!!!

Sunday, March 27, 2011

HARI AHAD YANG SIBUK!!

Satu lagik experimen hari minggu ni......semalam nasik lemak mentega...ari ni....

KARI KEPALA IKAN

Hahahaha......aku rasa seronok plak buat ekperimen masak-masak ni....sambil experimen sambil kenyang gitu!!

Aku pakai perencah kari segera Aliff je......kepala ikan tu yang aku simpan semalam...dan hasilnya:-



Lepas kenyang, aku bancuh kopi Vietnam Blue Mountain......yesssss terbaekkk kopi ni memang sedap. Beli kat Bent Thanh Market dalam RM14 untuk 250gm. Beli yang kedai luar kat deret kedai buah tu....kalau beli dalam market tu harga lagi mahal....dan yang heran tu sebelah nyebelah pun harga lain2.

Kalau korang ke Saigon, cubalah beli kopi ni....dia akan kisar masa tu jugak.....dan bungkus dalam peket terus.



Ataupun korang boleh try Kopi Vietnam Trung Nguyen jenis G7 CAPHE ni.....sedap yang amat kalau campur ais batu dan susu.....kira jadi Caphe Saedha la....aka Kopi Susu Ais....minuman utama orang Vietnam. Memang mantappppp!!



Sebuk plak hari minggu aku.......lepas ni petang sikit, aku nak pergi ke urut hot stone lah. Kat sini, antara yang termurah sekali di dunia sebab 90 minit whole body massage dan hot stone cuma VND220,000 ataupun RM35 aje.....dulu harga dia VND200,000 je....dah naik dah VND20,000. Kalau korang ada masa, try la......memang berbaloi....kawan2 aku yang datang Saigon semua akan pergi lagi every time dia orang datang ke sini. Tukang urut ada lelaki dan pompuan....takda hanky pangky.....clean punya.

Dengan bayaran VND220,00 or RM35 selama 90 minit, korang akan dapat:-

- herbal foot soak and wash
- facial and scalp pakai timun sejuk
- urut kat kaki dan tangan
- urut kat bahu dan bahagian belakang
- urut pakai hot stone - batu banyak tak kedekut punya
- last sekali dapat minum ginger tea dan ginger snap

Lepas abis tu, korang kasikla budak urut tu dalam at least VND50,000 atau pun RM8..sebab memang usaha dia orang mengurut atas depan bawah belakang tu memang letih sebenornye.

Ok....kalau nak try, ni alamat dia:-


Photo dari neoraf blogspot

Foot Massage Salon
137, HAM NGI ST
District 1, HCMC

Masa operasi dari 9.30am sampai 12.00 tengah malam. Tempat ni tak jauh dari Bent Thant market tu....sebut je kat taxi driver 137 HAM NGI....sure dia tau nya.

OK......selamat mencoba!!

KORANG NAK KE SAIGON?


from: Google

Salam semua.

Aku nak buat entry ni sekali lagik sebab ramai jugak yang bertanya. So, sebagai niat untuk membantu kawan2 supaya at least memudahkan korang yang akan ke Saigon Aka Ho Chi Minh City nih, so aku tulis jugak la ya.

Hotel Penginapan:-

Untuk pengetahuan korang, hotel yang ada nama or intenational chain amat mahal ya. So, kalau setakat nak datang shopping dan tak buang duit, aku cadang korang stay aja lah kat local hotels yang murah dan ok.

Antara hotel yang paling popular ngan Malaysians sebab murah dan berdekatan dengan tempat shopping i.e. Bent Thanh Market, aku cadangkan stay kat sini:-

Saigon Pink 2 Hotel
32, Nguyen An Ninh St,
Bent Thanh Ward, District 1, HCMC
Email: saigonpink2@yahoo.com.vn

Hoang Hai Long 2 Hotel
28-30, Nguyen An Ninh St,
Bent Thanh Ward, District 1, HCMC
Email: sales@hoanghailong2hotel.com
website: www.hoanghailong2hotel.com

Tan Hai Long Hotel & Spa
15-19, Nguyen An Ninh St,
Bent Thanh Ward, District 1, HCMC
Email: sales@ tanhailonghotel.com.vn
website: www.tanhailonghotel.com.vn

Note: 3 hotels kat atas tu berdekatan satu sama lain. Yang Hong Hai Long Hotel tu sebelah aje dengan Saigon Pink 2.

Thuan Thien Hotel
277, Le Thanh Ton St,
District 1, HCMC
Email: thuanthienhotel@hcm.vnn.vn
website: www.thuanthienhotel.com.vn

Halal Restoren:-

Sekarang ni dah banyak dah dan antara nya:-

1)Halal@Saigon - Dong Du St (dekat Sheraton Hotel Dong Du & opposite Masjid Dong Du)
2)D'Nyonya - Dong Du St (sebelah Masjid Dong Du)
3)Bombay - Dong Du St (sebelah Halal@Saigon)
4)Four Season Restaurant - kat No.2 Thi Sach St (sebelah Apokalips taxi driver tau)
5)Curry House - belakang Masjid Dong Du (masuk entrance masjid dan terus ke belakang)
6)VN Halal - near Bent Thanh Market menghala ke New World Hotel (tepi main road)
7)Lion City - near Bent Thant Market. Address: 45, le Ann Xuan St, Bent Thant Ward (halal restaurant dia kat 2nd Floor)

Untuk hotel tu, satu bilik start dari USD30++...selalunya include breakfast sekali. Korang boleh email je hotel tu untuk booking bilik. Untuk makanan halal, harga agak tinggi so paham-paham ajelah ye sebab sini bukan Malaysia.

So, aku harap entry ni dapatlah membantu korang setidak-tidaknya adalah clue sikit mana nak stay dan makan makanan halal. Kira dapat gakla aku pahala membantu korang...kan?


from: Google

Ca'men uolsss!!

pst# cam'en means thanks in Vietnam.

Saturday, March 26, 2011

NASIK LEMAK BUATAN SENDIRI!!

Hari minggu datang lagik.....yessss!!

Seperti biasa aku nak buat experiment lagik kat dapur aku tu.

Pagi-pagi aku dah ke Bent Thanh Market....dalam kepala dah ada plan ni!!

So, nak cari apa? Mula-mula aku cari benda ni:-


Daun pandan yaw!

Dah dapat benda atas tu, aku cari ni plak:-


Sotong dan ikan untuk diproses

Dah dapat benda2 tu, cepat2 balik umah masuk dapur. Siap tengok dalam internet konon2nak cari resepi camana nak masak best...

Oh....sempat jugak aku cari benda ni....dessert la konon:-


Mangga sebagai dessert

Dan setelah bertungkus lumus, tadaaaaa akhirnya menjadilah benda bawah ni:-


Complete set nasik lemak

Untuk kasi extra, aku buat le lebih sikit....kot2 boleh simpan untuk malam plak:-


Sambal sotong ready dimakan.

Yezzzaa....aku buat nasik lemak tengahari tadi....rasa boleh la kot....tapi yang penting usaha atau effort tu yang penting!!

Save lagik dalam RM25 untuk lunch aku ari ni!!

pst# ikan tu aku tak jadi masak....simpan dalam petiais je..esok2 la!!

Sunday, March 13, 2011

LAUK ORANG BUJANG!!

Salam Hari Minggu dari Saigon.

Memandangkan hari Ahad ni memang totally hari rilex untuk aku, so memang aku nak rest betul2la.

Tengok dalam fridge tu ada ayam RM28 yang aku beli dari Ustaz Yusuf last week, so apa lagik.....ekperimen masak la kawan2!!

Teringin nak makan ayam masak merah.....tengok dalam lemari, bawang besar ada, bawang putih ada, cili bungkus Puteri pun ada.......jadi kira lengkaplah kot!!

Ingatkan nak buat 2-3 lauk tapi dah takda benda lain plak nak masak kecuali telur.....so, aku ingat telur dadar ngan ayam merah pun okla kot!!

Masak secara express......dan now ready to be served.....apa lagik.....tadaaaa memperkenalkan lauk hari minggu.......save RM25 untuk lunch kat Saigon nih dan puassssss (walaupun aku rasa kureeeeeengg sikit rasa ayam merah aku nih...janji boleh makan..untuk sendiri!!!)


Telor Dadaq!!


Ayam Masak Merah - Saigon Style!

Jemput makan ye!!!

Tuesday, March 8, 2011

HOBI BARU - MARI MEMASAK!!!

Hello semua...

Kebelakangan ni....semangat aku nak masak sendiri berkobar-kobar plak. Mungkin dah lama sangat aku makan kat luar sana sampai boring yang amat.

Aku pun sekarang ni rajin bukak blog2 yang ada bagi resepi.....contohnya macam blog catz yang penuh dengan makanan aja....nampak sedap dan senang je kalau nak buat...nampak je senang tapi rasanya payah gak!!

So, malam ni.....aku rasa nak start la masak.....ayam halal ada beli ari tu tapi masih kat freezer....malas plak nak masak sebab ambik masa nanti nak difrost....perut dah lapar....

Jadi...nak menyenangkan diri dan supaya perut aku tak ternunggu-nunggu nak makan....yang paling senang, masak benda alah ni je lah ye:-


Telur dadar (gambar ambik dari pakcik google)


Sambal Sardin (gambar dari pakcik gooogle gak)

So, tuan-puan, apakata mari kita layan makan..........simple tapi menyelerakan!!

Oh btw, hari ni 8 MARCH adalah hari wanita sedunia.......so, untuk kaum2 wanita kat sana tu.....SELAMAT HARI WANITA!!

pst# minat baru ni tak tau la sampai bile....kot2 hangat2 chicken shit aje!!

Saturday, March 5, 2011

BORING!!BORING!!BORING!!


Boring menunggu nampak?

Dah genap 2 tahun 1 bulan aku kat Saigon, Vietnam ni. Aku rasa dah lama sesangat.

Bila agaknya aku nak belah dari tempat ni.......dapat tempat baru best jugak.....paling tidak pun kalau kena balik Malaysia pun aku rasa alhamdulillah.

Malam minggu macam ni.......memang aku dok umah je. Tak larat la keluar dan ngadap benda yang sama.....takda something yang menarikpun........same old thing!!

Kekadang.........terpikir jugak.....kalau ada kedai mamak ke, boleh gak layan teh tarik dan roti canai......buang masa ngan kawan2 sembang2....!!

Mudah-mudahan, dalam masa tahun 2011 ni jugaklah posting aku tamat kat Saigon ni.....teringin nak rasa tempat baru yang agak meriah sikit....kemana yek???

Monday, February 14, 2011

SENJAKALA........



Time: 12.16am waktu Vietnam

Masa ni aku tengah cek email kerja untuk esok......sebab mata tak ngantuk lagi.

Sambil buat kerja, aku pasang cd 'The Bolshoi Ballet Theatre - Orchestra of Tashkent presenting Tan Sri P.Ramlee".

Sebuah cd yang memainkan lagu2 allahyarham P Ramlee secara orkestra.......amat bagus !

Masa lagu Senjakala......aku tetiba rasa sayu.....entah tak tau napa.....sayu sangat!!

Bukan nak berdrama.....bukan terlalu sensitip.....tapi.....memang tetiba aku rasa sedeh...tapi tahan gak sebab takkan la nak cenggeng kot...tak sesuai...kan?

Teringat cerita lama.....nun masa dulu2......tapi simpan je la buat kenangan....biarlah rahsia macam lagu Siti tu!!!

Monday, January 31, 2011

TAHUN KUCING KE TAHUN ARNAB....????



Tanggal 02 FEBRUARY ni sampailah 07 FEBRUARY 2011 ni.....Vietnam akan menyambut public holiday dia orang yang paling utama. Kalau kat Malaysia Chinese New Year la kiranya tapi kat Vietnam dia panggil TET HOLIDAY.......ya TET kawan-kawan.....saya ulang TET.......jangan pandai2 plak nak nasik tambah jadi 'P#NTET ke, TET#K ke dan lain-lain yang sewaktu dengannye!!!

Aku punyalah excited sebab cuti panjang ni.......boleh balik Malaysia......tapi lepas plan baik punya....alih2 kena pergi meeting plak kat Bangkok dari 7hb sampai 9hb......bohsannnnn laaaa....dalam cuti pun nak kena prepare meeting materials.!!

Anyway, berbalik kepada TET Holiday kat Vietnam ni, kalau korang nak tahu, tahun ni TAHUN KUCING........bukan TAHUN ARNAB macam kat Malaysia.........kenapa yek?

Pelikkan sebab Calendar dia tak sama walaupun benda yang dicelebrate sama......

Adalah aku tanya kat sorang kawan aku Chinese Malaysia yang dah duduk sini bertahun....apasal CAT YEAR dan bukan RABBIT YEAR.....???

Dia pun tak pasti katanya tapi "here manyak pussy ma.....itu pasal tahun kucing lorr!!!........wallahualam!!!

Anyway, saja lah aku nak ucapkan "HAPPY NEW YEAR kat semua yang menyambutnye....tak kiralah tahun arnab ke....tahun kucing ke......yang penting....selamat bercuti!!


So, CHUC MUNG NAM MOI* semua.........dan selamat bercoti!!

*means CNY in Vietnam!!!

Tuesday, January 25, 2011

GLEE..........

Ari ni.....balik opis agak awal....dalam pukul 6.00pm (waktu Vietnam).

Sampai umah (10 minit je kalau drive) ingatkan nak la masak nasik goreng sebab masih ada lagik nasik lebihan semalam tu.

Sambil-sambil cekidout apa benda lain yang boleh ditambah.......gatal tangan bukak tv...tetiba..tadaaaa...GLEE S1 RECAP....sementara menunggu GLEE SEASON 2 rasanya........apa lagik....terus duduk atas katil layan kejap!!

Aku minat jugak siri ni sebab lagu-lagu dia banyak best.....kiranye very entertaining la dan tak payah aku pening2 nak pikir...dan aku suka tengok Sue Coach tu.....bitchy giler!!!

So, masak nasik goreng tu........kendian jelah ya.....kalau malas sangat nanti, aku order je Pizza Hut Delivery!!

HAPPY GLEE'ING"!!

Monday, January 24, 2011

ALCATRAZ - MY UNFORGETTABLE EXPERIENCE!


Inilah Pulau Alcatraz!

Masa aku ke Hawaii ari tu, aku stop 2 malam jap kat San Francisco. Ini bukanlah kali pertama aku kesini so kiranya trip ni biasa-biasa aja la. Masa kat sini, aku booked Hotel Stratford - murah dan lokasi amatlah superb....betul2 sebelah Union Square dan Macy's - kawasan shopping paling utama disini. Harga dia dalam USD70 semalam....not bad...walaupun bilik sempit sikit....tapi yg penting lokasi malatopss!!


Hotel Stratford.

Suasana kat SF masa ni dah ada Christmas spirit dah......pokok christmas dan lampu merata-rata......chantek!!


Christmas Tree @ Union Square


Macy's Union Square - shopping heaven


Union Square at night


The Beatles @ San Francisco



Night @ San Francisco


Santa Clause???

Kesempatan ni aku gunakan untuk melawat Alcatraz Island - pulau bersejarah yang merupakan salah satu tarikan popular kat San Francisco ni. Tempat ni asalnya pulau untuk banduan2 merbahaya ataupun yang ada kes-kes besar. Banyak sejarahnya pulau ni....korang google la ya!!

Alcatraz ni kat area Pier 33......kawasan ni berdekatan dengan kawasan pelancongan Pier 39 yang terkenal tu....Hard Rock Cafe put area ni jugak. Nak ke Alcatraz ni kena naik ferry dan bayaran masuk dalam USD26...lupa plak exact amount brapa!!Tempat ni jugak terkenal sebab cerita The Rock....yang Sean Connery dan Nicolas Cage berlakon tu!!


Alcatraz Cruise

Pelampung anyone?

Selepas naik ferry dalam lebih kurang 40 minit, sampailah aku kat Alcatraz Island ni. Teramatlah teruja kau masa ni sebab walau dah 2-3 kali ke SF, ini lawatan pertama aku ke Alcatraz.


Welcome to Alcatraz Island

I'm here @ Alcatraz

Yang bestnye....kat sini ada tour guide yang akan kasi penerangan...tapi suka hati koranglah nak dengar ke tak.....bagi aku ini penting so kita boleh expect apa yang nak dilihat ataupun explore kat sini. Headphone pun akan diberi sebab ada cerita di setiap tempat/sel yang kita lawat tu!!


Tour guide kasik penerangan sebelum tour


Peta panduan

Antara kawasan luaran di Pulau Alcatraz:-


Post pengawal


Antara bangunan tinggalan.


Atas Pulau Alcatraz


Main Building

Kawasan dalam Alcatraz ni agak besar dan banyak area yang kita boleh lawat. Ada satu bahagian tu memang ada rasa seriau sikit.....maklumlah....banyak pembunuhan berlaku dalam ni!!

Sebahagian gambar yang aku ambik dalam Alcatraz Prison:-


Tour start dari sini!!


Sebahagian pelancong.


Kawasan dalam Alcatraz


Dalam Alcatraz


Main Prison @ Alcatraz


Aksi banduan terberak?



Dalam sel Alcatraz


Pergh....Al Capone?


Shower area


Tempat salin pakaian masa shower.

Antara penjenayah terkenal yang pernah kena humban kat sini macam Capone.....ala yang mafia terkenal tu...ada movie pasal dia.


Antara banduan terkenal di sini


Antara yang terbunuh dalam menjalankan tugas!


Ini adalah sel asal!

So, walaupun hujan agak renyai2....dapat jugak aku cover almost main area.....puas hati rasanya.

So sapa-saoa yang datang ke San Francisco, ambiklah peluang untuk melawat Pulau Alcatraz ni....sesuatu yang menarik dan gerenti unforgettable experience....gituuu!!!