Tuesday, October 28, 2008

MAKAN-MAKAN KAT KATA BEACH


Kampung Kata Hill Restaurant

Malam ni we all keluar makan-makan lagik. Kali ni buat pertama kalinya dia orang menjejakkan kaki ke Kata Beach (kalau orang Siam dia pronouncekan 'Katak Beach). Tempat ni tak berapa jauh dari Patong Beach (dalam 2-3km kot) dan juga merupakan kawasan percutian yang agak popular tapi tak le sesebuk di Patong Beach.

Aku bawak dia orang try satu restoren ni yang bernama Kampung Kata Hill Restaurant. Agak keMalaysiaan namanya tu yang aku ajak dia orang try tu. Sebuah tempat yang agak unik diatas bukit bak rumah kampung dan dipenuhi dengan replika patung-patung Buddha. Agak menarik dan dipenuhi dengan mat saleh je semua. We all je yang orang Asian kat situ malam tadi. Feeling internasional kejap!!


Entrance dari bawah

Memandangkan seats yang agak terhad, maka we all semua kenalah tunggu orang abis makan. Sementara menanti, we all duduk dulu kat level bawah dimana ada jugak disediakan table untuk makan-makan. Tapi tak bestla kan kalau duduk bawah ni sebab view dia tak menarik. So, we all pun tunggu lah sampai 30 minit dan lepas tu ada meja kosong dan kita orang pun gigih le naik ke atas pulak.


Di celah-celah


Dilaman bawah

Makanan yang diorder agak simple tapi enak. Bayangkan kta orang terpaksa order nasik goreng seafood dia 2 kali dek kesedapan nya yang hingga menjilat sudu dan garpu.


Menu Book

Nilah yang we all order malam tadi:-


Nasi goreng seafood - 2 kali order tuh!


Ikan masak pedas


Mixed vegetables


Fish Cake

Abis makan, we all pun amik la gambar buat kenang-kenangan.

Feeling ala-ala patung cendana

Overall, puas hati sebab sedap...tak rugi try. Lagipun suasana dia sesuatuh sangat dan boleh feeling-feeling ala kat kayangan gitu disebabkan lokasinya yang agak tinggi dari paras jalan raya yang kat bawah tu.

Puassssssssssssssssssss!!!!!!!

10 comments:

shahril aley said...

nampaknye 4 org tu balik malesia dgn perut yang kenyang buntang la
hahaha...
harap2 si keding tu balik berisi la skit
kalau maintain kering maknanya die kena salai kat pantai tu
hehehe....

Lily.Lulu said...

bro ...
mmg best gilak !!
mmg sedap gilakkkkkkkk !!

tq tq tq so much bawak we ols jalan2 semalam ..

sorry lepas makan terus KO
dah naik kebas kejang kaki jadinya
terus ke spa u ols !!

hihihihih
:D

tq makan kat situ mmg sedapppppppppp !!!

orangrawa said...

aley...terbukti malam tadi Mr N makan tambah...so berat naik sikit la kot!!

Lily....memang best ke spa lepas kenyang untuk rehat2!!

Inah said...

amboii..makan x hengat ye depa ni!! hahaha..x sabar nak jumpe depa esok :)..hope depa boleh dikenali lagi walaupun dah terbakar masing2 :P

orangrawa said...

inah....ada kat KL ke? Esok malam depa balik le tu!!

awieworld said...

menarik!!!... harus lawat!

orangrawa said...

awie....harusss!

Nikli said...

hahaa..
banyak laa ko aley..

ok..
Mr N akan top up berat badan dia..

tempat makan nih sangat best.. everything seems so perfect..
dari pinggan sampai ke restaurant nihh.. such a nice place to revisit..

orangrawa said...

nikli....memang best kan?

ZaCkNuDe said...

Salam..menariknye Blog nih..
Bang, kamu mmg stay kat phuket ke?
next week 9-11 Dec sy akan ke phuket..ber dua je ngan kawan...

Nnti free bleh la jmpa ek.. ade cnatact x?