Friday, October 17, 2008

JALAN-JALAN TUKAR ANGIN

Hujung tahun ni kalau berkesempatan rasanya nak larik kejap. Tak hujung tahun mungkin awal tahun depan. Kemana tujuan? Dekat ke jauh? Dapat ke cuti? Tah le....aku pun tak plan lagik betul-betul tapi tetiba plak aku rasa nak 'revisit' balik beberapa tempat yang selama ni tak pernah berada dalam top 5 list aku. Sebabnya....mahal!!!!!!

Antara destinasi yang tetiba je aku rasa nak sampai:-


Pergi sini dulu


Kemudian kesini plak

Sebenarnya aku lebih kepada ke destinasi kedua tu sebab aku memang suka tengok benda-benda vintage dan klasik nih! Lagi pun tempat yang pertama tu aku dah merasa sampai lebih kurang 11 tahun yang lampau. Perg!!!...lama tu mesti sekarang dah berubah giler.

Tapikan....rasanya kalau aku ketempat yang terkenal dengan benda bawah ni pun ok gak kot sebab lagi unik tempatnya dan tak le serabut sesangat:-



Aku dah surf dah beberapa hostel dan boleh tahan gak harganya. Aku rasa lagi mahal hostel yang aku duduk masa kat Europe dulu. So, kemungkinan plan ni akan jadila kot angan-angan Mat Jenin aku nih!

Aku ni kalau pergi berjalan duit sendiri, duduk kat hostel je la. Tak mampu dok hotel mahal-mahal. Harapkan atas urusan kerja ajalah kalau nak merasa 5 star hotel nih...itupun sebab Company bayar. So, boleh lah kot simpan duit sikit-sikit dari sekarang. Tak salah berangan-angan sebab satu hari nanti mungkin ianya akan menjadi kenyataan. Inshallah kalau mendapat keijinan Tuhan!!

3 comments:

leez said...

wahhh...bestnya u nak gi jalan2....nak ikut leh???? Seronok berjalan ke negara org ni.....mcm2 pengalaman kita leh dapat.

orangrawa said...

ya betul....baru plan aja....minta jadikle....date pun tak leh nak set lagik!!

Lily.Lulu said...

kalau ada rezeki apa salahnya kan bro ...

pergilah .. boleh merehatkan minda nih

:)