Sunday, October 12, 2008

PAVILLION & ALBUM & MOVIE BARU

Hari Sabtu tu plak aku ke Pavillion sebab ada lunch ngan kawan lama aku, Hadi. Petang tu hujan la plak tapi masing-masing gigih jugak ke sana. Actually, ini kali ketiga aku kesini walaupun ianya tak berapa jauh ngan opis lama aku kat Jalan Sultan Ismail tu. Tah le....aku still prefer KLCC dari Pavillion....tu yang jarang kesini tu. Anyway, we all syok sembang sambil makan-makan santai sebab lama tak jumpa. We all selalu ber ym aje sejak aku dah pIndah ke Phuket ni.


Aku ngan Hadi

Lepas je makan, on the way balik, aku singgah jap kat Sungai Wang Plaza cari cd. Aku dengar album Jennifer Hudson dah keluar so apa lagik.....dapatkan lah satu.


Self-title album - kurus plak dia!!

Bagi aku, banyak lagu-lagu sedap dalam album ni dan sora dia memang la power. Antara yang dijangka ngetop dan memang best pada halwa telinga aku ialah My Heart, Spotlight, If This Isn't Love, dan Pocketbook. Lagu dia dalam filem Dreamgirls, 'And I'm Telling You I'm Not Going" pun ada.....ala yang lagu, No..No...No...No...(sambil tunding jari tu)...aku suka lagu nih!!!

Dan aku ternampak la plak album koleksi terbaru Mas Idayu (hehehe...jangan tak caya aku minat Mas Idayu). Aku pun beli le walaupun cuma ada 2 lagu baru je. Yang lain-lain lagu ngetop lama dia macam Tarian Cinta, Robek Hatiku, Cintaku 100% yang memang bisa goyang-goyang dangdut yuk bile dengar.


Mas Idayu....chanteknya!!

On daway balek plak, aku singgah jap ke Summit USJ. Hajat hati nak cari dvd MAMMA MIA!! tapi tak jadik plak sebab toke tu kata gambar tak clear lagik. So, aku beli le movies lain. Ermmm...aku memang suka beli dvd ni tapi menontonnya tah bile agaknya. Seperti biasa, aku suka horror movies dan antara yang aku beli ari tu Flight of the Living Dead, Joy Ride 2, The Midnight Meat Train, Halloween, Felon dan Righteous Skill.



So, balek Phuket nanti boleh le aku upload dalam Ipod aku.....sambil goyang-goyang dengor lagu buat kerja. Dan jugak cuba menhabiskan dvd aku yang berlambak tu!! Macam le banyak sangat masa aku!!

5 comments:

hazlin said...

Wooo minat Mas Idayu yek??? Dia tu once penah jadi sepupu ipar akak taw... he.. he... dia memang cute... putih melepak....
Tp la ni dah jd sejarah. kalu tak boley akak tolong "datingkan" korang...

orangrawa said...

oh...kaklin ni mesti sedara amin graseka la nih....suke mas idayu sebab dia kelakar!!

Beruang Madu said...

Orait nanti tangkap satu Jennifer Hudson... macam best jer

orangrawa said...

BM....memang best....tak caya try le!!

Lily.Lulu said...

wallahhhhhhhh !!
layan gelek sehh !!

hehehe ... jom bang goyang inul !!
hik hik ~

:D