Tuesday, October 14, 2008

RAMLY BURGER UNTUK DINNER

Malam ni aku balik awal sikit. Sampai umah aku dah tak tau apa nak makan untuk dinner. Tak laratlah asyik nak makan Thai food je ari-ari. Tu le yang tak best tu kalau duduk diluar Malaysia sebab tekak Malaysia ni tetap nak makan makanan orang kita gak.

So, tetiba aku teringat yang minggu lepas ada gakle aku bawak serba sedikit makanan dari Malaysia ke sini. Bukan apa, sesekali balik borong le apa yang patut. Bukak peti ais, panaskan dapur dan aku pun masakle. Something yang simple tapi aku puas sebab sedap hingga menjilat jari.

Nile bahan-bahan masakan aku tadi:-



Dan inilah hasilnya:-



Yummmy.......memang sedap makan Ramly burger nih dan bagi aku lagik sedap dari segala burger yang ada kat McDonald, KFC, Carls Junior etc. Aku siap buat burger ayam special lagi tuh!! Ni memang burger kesukaan aku sejak dari dulu lagik dan kalau kita kat luar Malaysia, benda-benda simple macam ni le yang akan kita hargai sesangat sebab payah nak jumpa.

Erm....sedappppppppppppppppppppppppnye!!!!!!!!

10 comments:

hazlin said...

burger ramly buat inti murtabakpun sedappppppppp

orangrawa said...

kaklin...oh ye ke? takpernah try lagik!

awieworld said...

cedapnyer..berapa kali balik malaysia, masih jugk tak dapat nak jumpa ko...erm....kawan oh kawan!...huhu

cedapnyer berger..nak buat jugak la malam nie...tu pun kalu rajin tak hengat nyer..ahaks

Miss Reezberry said...

ko duk oversea ker?...yer yer je...waktu akak duk paris dulu pun selalu rindu masakan malaysia..akak sering rindukan lemang daging..opss..tu bukan makanan tempatan ker?

orangrawa said...

awie...tu la..hang bz sangat kalau tak boleh try william join skali!

kak senduk....ala phuket aja..bukan jauh pun...'lemang daging' sesuatuh ke? dah hapdet blog?

leez said...

terliur plak tgk burger tu. Ishhh....nak kena beli jap lagi ni......

Beruang Madu said...

yes... memang kena kurangkan makanan tai tu.. nampak macam dah naik badan tu...hehehehe.. makanan sana bagus untuk org kerja berat...

orangrawa said...

leez...kat sini takda gerai burger...kena buat sendiri je.

BM....badan skrg dah macam kena pam-pam...kan...kan....kan?

Lily.Lulu said...

sos linggam tuh fav kita !!!
meletoppppppp

:D

orangrawa said...

yezzza.....sos lingham memang feveret!!