Tuesday, November 4, 2008

DEMAM LA PULAK!!!



Lanjutan dari demam semalam, ari ni aku pun pergilah ke Bangkok Hospital kat sini. Punyalah lembap nak mampos. Dari mula aku register sampailah aku dapat ubat, dalam sejam aku menunggu. Padahal aku nak amik ubat aja tapi segala macam dichecknya. Bila dah dapat ubat, ambik ko THB2,000 atau RM200 dia charge aku. Ubat yang dia kasik pulak punyalah banyak....memang kikis duit orang luar betul la. Nasib baik Company bayor....kalau tak, letih aku nak mengeluarkannya dari dompet aku.





Badan aku rasa tak sedap sejak Jumaat malam. Tapi ari Sabtu gigih gak aku nak ke Phi Phi Island. Balik je dari pulau trip, terus aku terbongkang kat umah. Makan panadol 4bijik tapi tak kebah gak. Hari Ahad, seharian aku rest kat umah. Makan lagik panadol dan terus terbongkang atas sofa depan tv sampai malam.



So, ari ni alhamdulillah dah rasa ok. Tapi entry ke pulau tak sempat lagi nak buat. Esok boleh kot..tengoklah!!

12 comments:

Lily.Lulu said...

laa .. demam ke bang ...
sib baik dah sihat kembali yer ..

cepat2 tau update citer phi phi island

best bangat kan ??
:D

hazlin said...

patut lama hilang. demam rupanya. rajin rajin makan ubat yg mahal tu..

orangrawa said...

Lily...tu la pasal....enjoy sakan sampai demam pulau kaedahnya!

KakLin...sebab mahal so kena abiskan jugakle!!

Farah said...

aduyai bro, cian nyer dia.. mamam ubatss tau.. take care..

mother of two said...

salam org rawa,
tima kasih sudi jengah blog comot saya tu.
nie.. kalau dtg phuket u bleh bwk round the islandler yer:)~
semoga cepat sembuh.

orangrawa said...

farah...demam diparantauan kaedahnya.

mother of two.....boleh saja....let me know biler tiba sini!!

are you said...

salam bro..

get well soon.

MNN said...

salam zul,

makan ubat on time.. have a good rest k.. :)

take care.

orangrawa said...

areyou and MNN....thks.....dah beransur sembuh dah! Alhamdulillah!!

Nikli said...

demam bukan sebab rindu kiotrang kann.. hahhaaaa, matilaaa perasan nihh.. :P

orangrawa said...

nikli....hahaha.....agaknya le tu!!

orangrawa said...

nikli....hahaha.....agaknya le tu!!