Saturday, October 18, 2008

SABTU YANG INDAH


Alhamdulillah diatas kurniaanmu

Hari ni ari Sabtu. Pagi-pagi lagi aku dah bangun sebab nak hantar laundry. Berkepuk-kepuk baju kotor aku dalam closet tu maklumla selalunya aku antar seminggu sekali tapi kali ni dah masuk 2 minggu.

Lepas antar laundry, aku masak burger ayam spesel jap kat umah. Kira breakfast la ni. Tah le...sekarang ni azam aku nak kuruskan badan, so tak nak makan heavy-heavy masa breakfast dan dinner. Lunch takpa boleh belasah.

Pagi ni jugak aku ada buat appointment ngan cleaner untuk cuci umah aku yang dah bersawang nih. Aku tak kenal pun sapa sebab staff aku yang tolong carikan. Upah dia dalam THB500. Dalam pukul 11, akak ni pun datang le. Orang Siam Islam dan dia duduk kat kampung sebelah kawasan umah aku nih je. Teruja dia bila tengok aku sebab memang tak dinafikan, penduduk kat kampung sebelah tu memang suka sesangat kalau jumpa orang Melayu Malaysia.

So sementara menunggu dia mencuci, aku layan le dulu blog ni sampai tengok tv. Rilex sikit ari ni sebab 2-3 ari lepas teruk gak aku buat preparation untuk next week. Ya..next week kena balik KL lagik (best nye). Ada meeting ngan boss baru aku yang akan ambik alih tugasan boss lama aku. Mintak-intak dia okle. Dan pagi Sabtu tu plak aku kena fly ke Bangkok (sepatutnya Jakarta) untuk farewell boss lama aku. Frust gak sebab lokasi dah bertukar dari Jakarta ke Bangkok. Bangkok ni dah selalu sangat aku pergi tapi Jakarta tak pernah sampai....asyik cancel je.

So, aku amik curi-curi gambor ni masa akak tu tengah cucikan umah aku:-


Ya rabbi...besarnya katil!


Apa tak pernah cucike? Serawang giler!!


Meja ni pun berhabuk!!


Janganle ada orang nampak pose tonggek akak!!!


Catwalk jap!!


Catwalk lagik....


Now...we bend and snap!!

Bila dia nampak aku amik gambo, terus akak ni stop keja kejap dan posing bagai:-


Chantek tak akak?


Akak suke otraman!!


Manja tak pose akak kat balkony?


I lioke here!!!

Biasala komunikasi memang problem sikit sebab dia tak boleh cakap omputih (tapi paham) apatah lagi bahasa melayu. So, bila aku tanya nama dia sapa, ni le yang dia tulis:-


Sofea beb namanye...................

Kat luar tu plak, aku tengok beberapa anak matsaleh seronok mandi kat swimming pool. Meriah budak-budak nih!



Hey kau.....jom try kuak lentang jom!!

Anyway, semalam dapat email dari HQ lagik. Ada another meeting kena attend kat KL pada 7 November. So, since meeting tu ari Jumaat, bolehlah aku stay weekend kat KL. Then, 22 November plak, anak sedara aku kawin kat kampung. Memang nak balik tapi tengok le dulu kot dapat cuti. Mintak-mintak time tu ada la meeting kat KL boleh le nyambil-nyambil balik kampung untuk kenduri kawin.

So, syukur kehadrat Ilahi aku masih bernafas di bumi Phuket ini dan masih mampu menikmati segala keindahan kurniaan Ilahi. Yang penting, ini hari, gua mau relax saja!!!!


Kami yang bebudak pun pandai bersyukur....

8 comments:

leez said...

bro...besarnya rumah....seronoknya duk negara org. I pun mcm plan nak tukar anginlah. Mcm dah bosan kerja kat sini...pergi kerja...baik kerja....hmmmmm..

orangrawa said...

leez...kalau ada peluang, grab it...carik pengalaman!

ArnabGumuk said...

besarnya rumaaaaaah..bessssst ..selesa sngt!!awat tak ambil pic penuh katil tu??

orangrawa said...

AG....kena datang tengok sendiri...hahaha!!!

are you said...

puas2 kemas kasik can akak tu posing ek. hehehe...

besarnya umah. ayu umah besar2 ni mula pikir ada ke tak momok. hehehe...

orangrawa said...

areyou....jgnle cakap camtu.....serrrreeem plak dengor!!!

Lily.Lulu said...

alaa .. x jadi ke jakarta ?? kalau x leh singgah HRC sana dan shopping2 kat jakarta gak ..

Bro .. ur house cantik sangat . i loikee !!!

suke tengok ur sofa .. tuh sofa bed ke ???

orangrawa said...

lily.....nanti kalau uolls free...i bawak dtg umah....tapi umah bujang je la....sofa biasa je!