Sunday, October 5, 2008

MAMMA MIA - SING-A-LONG EDITION



Tengahari tadi sementara menanti flight petang aku balik ke Phuket sempat gak aku larik kejap ke Sunway Pyramid sebab nak nonton citer Mamma Mia, the Sing-along Edition. Soundtrack dia dah lama aku beli tapi ari ni je baru aku sempat nak ke panggung nonton wayangnya.

Aku tengok ramai bebenor orang-orang veteran yang nonton maklumle ABBA nye lagu kan ke zaman dia orang. Aku plak memang biasa gak dengar lagu-lagu ABBA ni sebab kawan2 aku suka nyanyi kat karaoke.

Tak dinafikan cerite ni memang menghiburkan especially part lagu-lagu famous dia orang macam Dancing Queen, Mamma Mia, Money Money Money, Voulez-Vous (paling feveret), Take a Chance on Me etc. Syok dan meriah rasanya sebab penonton pun ada yang nanyi sama-sama....termasuk le aku. Memang best cerita ni.....tak boring dan tak memeningkan kepala. Lokasi penggambaran dia di Kepulauan Greek punyalah chantek.....kalau dapat pergi mesti best!! Aku paling suka dia punya wedding chapel yang kat atas bukit tu.....memang indah sesangat. Inshaalah, kalau ada rezeki satu hari nak gak ke Greece nih jalan-jalan amik gambor.

Dengar crite musical Mamma Mia nak datang KL. Kalau jadik, harus pergi tengok nih.

Balik je tengok wayang, sempat gak aku singgah kejap kedai dvd kat SS15 beli beberapa movies. Aku memang hardcore fan untuk filem-filem seram so apalagik aku sambor je la beberapa cerite buat tontonan kat umah bila aku balik Phuket nanti. Antara yang aku beli Catatombs, 12, Pulse 2, Mirrors, Nymph, Far North (bukan horror movie) dan tak ketinggalan dvd ori Sepi dan ya...Bangkok Love Story (yang aku cerita ari tu). Memang tak sangka jumpa gak cerita ni kat KL padahal punya la susah nak cari kat Phuket nih.



Tak tau le bila agaknya aku boleh abis nengok sume cerite-cerite nih!!!

9 comments:

awieworld said...

amboi..sing along yer...lagu raya tak nanyi ker..hehe..

anyway nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin....sepanjang perkenalan kita yer bro..kalu ada salah dan silap tu harap2 tak la disimpan di dalam hati...gurau senda tu mainan seharian kita yer dalam menjalin keakraban dalam persahabtan..

so slamat hari raya aidilfitri...

take care bro...

MNN said...

hehehehe.. kitaorang buat sesi karaoke dalam wayang masa tengok citer mamma mia ni.. hehehe.. :) dulik!! :)

orangrawa said...

awie...samala...selamat hariraya maap zahir batin yek!

mnn.....ala selamba je....ramai yg lain2 pun nyanyi jugak. memang best!!

Lily.Lulu said...

yesssssss !!! mmg mamamia tuh bes !!
menyanyi menyanyi we ols sume

bro .. borong sakan nampak
hehehe ..


kite org konpem tau 27hb tuh .. bro dah tlg book kan x ???

:D

orangrawa said...

lily....bilik hotel dah komporm dah...nanti kasi satu nama nak buat register ye!!!

Shah said...

Ada ker orang sing-a-long dalam panggung wayang tu? Aku baru nengok DVD kat umah - puas hati pasang kuat2 & melalak sorang2 depan TV... Musical nanti memang kena gi tengok. Tiket dah on sale dah bro jangan lambat kang abisss...

orangrawa said...

shah....ada org nyayni.....pklah kena cari tiket dan dvd nih!!!

mOhD^.^rAz said...

Wah..
best ker?
kena pergi tgk nie...

orangrawa said...

raz....memang best...rugi tak tgk!