Tuesday, October 28, 2008

LAWATAN KENGKAWAN KE PHUKET


Selamat datang uollss!!

Hari ini bersamaan dengan tanggal 27 October, aku telah menerima kunjungan beberapa rakan baik dari Malaysia. Mereka disini dalam sesi percutian mereka sempena Cuti Deepavali kot aku rasa! Korang semua pasti kenal nye sebab dia orang ni famous bloggers gitu!


Miss Phuket yg susuknya dah expired!!

So, apa lagik....meriah le jumpa dia orang. Since aku kerja, so aku cuma sempat jumpa masa lunch time aje. Tempat pertama yang aku bawak ialah ke tempat makan seafood milik Uncle Foo (orang Malaysia gak). Seronok dan puas we all makan tengahari tadik. Lokasinya yang chantek dilereng bukit berhadapan dengan saujana laut meluas menambahkan lagik selera we all semua. Abis makan, dia orang turun bawah ke kaki laut untuk ambik pose-pose menarik. Dengan keadaan perut ku yang teramat berat lagi kekenyangan bak seekor ular sawa lepas melahap, tidaklah aku dapat untuk turut serta dalam sesi bergambor itu. Aku sekadar tengok dari atas pelantar sambil mengurut perutku yang semakin membesar dek bahana ikan garupa masak masam manis, kangkung belacan, tomyam udang, udang masak tahpahapatah (sedap giler) dan special makanan compliment dari Uncle Foo iaitu cekodok seaweed udang yang punyalah rangup dan sedap sehinggakan mentua tah sapa-sapatah yang lalu kat belakang we all, we all tak perasan. Punyalah sedap katakan!!


NikLi tengah berkerut


Mr Foo - tokey restaurant


EA tengah tersengih


Ziana ngan Lily

Nilah hidangan tengahari we all kat Restoran Hin Tang di Kamala Beach:-


Udang masak sedap


Ikan Kerapu masam manis


Tomyam Gung


Kangkung Belachan


Seaweed Goreng Udang

Abis makan dan bergambor, aku hantar dia orang ke Patong Beach untuk sessi jalan-jalan. Aku pun lepas tu balik le semula ke opis sambung kerja seadanya. Malam ni plak, dia orang akan pergi tengok Phuket Fantasea yang best dan nostalgic tu. Sure banyak gambor dia orang ambik nanti.


Oit...apa pegang bontot aku nih!!

pst# Tak sempat nak upload gambor. Lagipun, saja buat saspen sapa agaknya gerangan kawan-kawan yang datang tu!! Aku nak cilok gambar dari blog dia orang je nanti...hehehe!!

12 comments:

shahril aley said...

ala tak bagitau pun sy dah tau sapa mokcik pokcik tu
hahaha....
krim salam dgn dorg
jangan lupe nak balik malesia sudah la ye
hehehe....

orangrawa said...

aley....ya...time ni dia org tengah berseronok kat Phi Phi island!! Enjoyssssssssssss!

Inah said...

saya pun tau 4 org budak yg dah terbakar sbb x pakei sun block :P

kirim salam peluk cium ngan depa :)

orangrawa said...

Inah....nanti malam ni jumpa dia org i sampaikan salam you. Depa memang sure kena sunburn nye!!

Farah said...

yg tertarik menarik da bomb, i think yg seaweed goreng tu.. cam rangup giler n lazats sesangat.. berbakol ayor liyour teman kluor..

orangrawa said...

farah...yes..memang rangup..dan cecah sos dia pun sedap...we all semua suka giler!!

MNN said...

ehhh ehhh aley ader kat sinih!! :p

wahhh semangat pergi nengok fantasea show!! besh!! :)

Lily.Lulu said...

sape laa budak 4 org yg kulit dah terbakar tuh yek ..

sian sian ..
hahah !!!

:D

orangrawa said...

MNN.....aley dah hapdet tak gak2 blog dia?

Lily....tu le...4 orang yg mistery..sapa gaknya???

mother of two said...

tak tahan tgk miss phuket tu...
mmg tak kenal usia.. cun aper!!

orangrawa said...

mother of two....reign champion katanya!!

Nikli said...

bro..
thanks for the luncho treat..!!
makanan sume sedap gilaa...!!

makan memang tak pandang kiri kanan dahh..

awat muke dok berkerut, erkksss..!!
hahaaaa..