Monday, November 17, 2008

RESTOREN HIN TANG & TEH TARIK


Restoren Hing Tang on the way ke Kamala Beach

Malam semalam we all ada dinner kat Restoran Hin Tang milik Mr Foo, another Malaysian kat Phuket. Kat sini jugalah tempat aku bawak Lily, Ziana, Nikli & EA ari tu.

We all ada gathering yang disponsor oleh Mr Foo sendiri. Bukan we all aje, kawan-kawan dari KL pun datang i.e. Yope, Ed, ZulFadzli dan Nizam. Dia orang datang sekali ngan Madam Ruby.

Menu macam biasa memang malatops dan we all belasah abis-abis. Sambil makan we all bersembang sakan tapi sampai pukul 9.00 malam je sebab Ed dan geng yang lain nak tengok Simon Caberate.

Since aku datang awal, aku pun amik kesempatan le snappy sini sana. Waktu senja sini memang chantek bak kata Mr Foo tapi aku terlambat sikit je....matahari dah terbenam pun. So nila je gambar-gambar yang aku amik.





Gambar-gambar diambil dari pelantar Restoren Hin Tung


Table setting we all malam tu


Dave, Fahmi & aku

Ni lah yang we all makan malam tu. Tapi gambar ikan kerapu dan satu lagi lauk tak sempat tangkap sebab benda tu jadi rebutan.






Sambil makan tu sempat gak aku amik gambor dia orang yang concentrate giler makan dengan gigihnya.


Semua sebuk tengah makan sakan!


Amira & Aiko


Dah tak toleh belakang dah!


Pose kejap!!

So sebelum balik, we all pun pose le ramai-ramai dalam kekenyangan.



So next time kalau korang datang ke Phuket dan ingin menikmati makanan yang amat le sedap dan pemandangan yang amatlah chantek, korang datang lah ke tempat ni. Kasik promo sikit sebab tokeynya orang Malaysia....so kita kenalah supportkan?

Direction nye senang je.....dari Patong Beach korang menghala ke Kamala Beach. On da way tu korang akan jumpa banyak restoren kat sebelah kiri. Nanti korang akan jumpa satu look-out point yang disponsor oleh Tropical Living Magazine (benda ni arca warna putih) dan tak jauh dari situ korang akan jumpa Restoren Hin Tang ni disebelah kiri korang. Selamat mencuba uollss!!

Check-out website dia kat sini.



Map ke Hin Tang Restaurant at Kamala Beach

Lepas je makan-makan kat Restoren Hin Tang, we all pun ramai-ramai pekena teh tarik kat Gerai Kusuma milik orang Terengganu kat Patong Beach. Wah...puas betui akhirnya dapat jumpa gerai yang boleh minum teh tarik. Memang puas sesangat sebab teh tarik dia memang sedap.....memang sedap!!






Teh tarik Malaysia

6 comments:

zany said...

Teringin nak ke phuket, tapi sejak tsunami, semua bimbang. Makanan halal senang ye?

orangrawa said...

zany...sini selamat...takda apa-apa...makanan halal ok gak.

hazlin said...

bagusnya zul ni. siap promote lg.

orangrawa said...

Kak Lin....free promotion takpa!!

Lily.Lulu said...

best best !!
rindu kat seaweed yg rangup tuh
hehehe ..

nih kali punya meja panjangnyaaaa ... ramai .. meriah u olssssss !!!

;)

orangrawa said...

Lily....memang ramai malam tu.....harus meriah uollss!!