Thursday, November 20, 2008

DINNER NGAN KONSULAT JENERAL SONGKHLA



Ban Yin Dee Boutique Resort, Patong Beach


Ni le sign board dia.

Malam semalam telah diadakan satu jamuan untuk meraikan kedatangan Konsulat Jeneral Malaysia di Songkhla, En Aini Atan ke Phuket. Beliau datang dengan Deputy dia En Tarmizi dan kaum keluarga. Ini merupakan first time aku dan most of Malaysians here berjumpa dengan dia.

Kita orang telah organizekan dinner kat Ban Yin Dee Restaurant berhampiran Patong Beach. Nice place dan dari restaurant tu boleh nampak Patong Beach bersinaran dengan lampu-lampu. Tempat ni kat atas bukit dan ngadap ke Patong Beach. A butiq resort(teringat plak dialog Ogy dalam filem Azura, " Zek, Azura dapat keja kat butiq" )yang tak banyak bilik tapi penuh privacy. Seswai la kalau korang nak bulan madu ke etc. Memang chantek tempat ni dan harga dia kalau off-peak season tak terlalu mahal.


Our table setting malam tu manghadap Patong Beach

Our Konsulat General dan Deputy dan kaum keluarga dia memang ramah. Yalah sometimes kita risau gak sebab dia orang ni berpangkat besor dan kita ni orang-orang kebanyakan sahaja kaedahnya. Tapi dia orang tak nyombong dan kita orang rancak berbual, kenal diri masing-masing dan buat networking antara satu sama lain.

Kita orang cuma buat buffet je dan setiap sorang kena bayar dalam RM50. For that price untuk makanan seafood yang agak banyak considered murah. Lauk-pauk pun sedap dan thanks to Surainee, the Reservation Manager yang juga merupakan another Malaysian yang kerja kat situ.

Ni lah makanan we all malam tu:-






Masing-masing tekun sebab perut lapor yope!!




Boleh pose kejap!!


Anak-anak Konsulat Jeneral & Deputy


Siap ada orang main piano lagik!

Abis makan, we all pun beramai-ramai amik gambor buat sandarkan pada kenangan (wah!!!)


Gambor ramai-ramai

So next time, kalau korang nak try tempat ni, tengoklah map dia kat bawah ni ya.



Alamat dia pulak macam ni ha:-

Ban Yin Dee Boutique Resort
7/5, Muean Ngen Road, Patong Beach, Kathu, Phuket, 83150, Thailand
Tel: +66-(0)76-294-104/7 Fax: +66-(0)76-294-108

8 comments:

middaygeo said...

musti mahal tempat nih

orangrawa said...

midday ...rasanya mahal gak kot....

jus call me ida.. said...

salam perkenalan.. saya ida.. ketemu dari blog kak farah..
wah.. cantik betul makan2 nya disusun... tq for the tip!

orangrawa said...

ida...tks vor visiting...singgah2 le selalu yek!

Farah said...

Dr Ida pun akan mula 'craving' blog bro zul ni (mcm org itew).. hehee...

orangrawa said...

farah.....terimasih daun keladi....selalu-selalu le menyinggah nanti!!

Inah said...

nak pi phuket!! nak ajak sape la gamaknya ni :P

orangrawa said...

Inah....next year geng YKWYA pakat2 le datang Phuket ramai-ramai tapi jgn dalam peak season!!