Monday, November 17, 2008

CAFE Y TE di Phuket Town



Petang tadi lepas we all jumpa Gabenor Phuket, we all pun pergilah membasahkan tekak. Tempat we all pergi ni kat dalam Phuket Town dan Khun Gak yang bawak we all ke sini. First time aku try tapi aku cukup teruja sebab cafe ni sangatlah chantek didalamnya. Nama tempat ni CAFE Y TE yang bermaksud kopi dan teh!

Cafe ini dipunyai oleh seorang wanita Thai yang dah duduk kat Spain & Italy masa dia study dulu. Boypren dia pun orang sana. Tokehnya yang ramah dan ceria sentiasa ni namanya Gorgi. A very nice lady dia ni.

Ini lah interior dia yang berwarna biru laut dan putih. Bersih dan tenang je rasanya.






Ni lah pulak yang we all belasah petang tadi:-


Kek beraneka rasa




Minuman we all

Sambil makan minum tu tak abis-abis aku snappy sana sini sebab aku tersangatlah teruja nya. Disamping cafe, dia pun ada gak jual barang-barang aksesori, souvenir etc kat dalam kedai nih.






Dan gambor bawah ni lah tokey dia seorang wanita Thai yang baik dan ramah.


Gorgi and me

So, memang best tempat ni sebab ambiance dia memang menarik. I really like!!

11 comments:

hazlin said...

adik kak lin kata cam kenal je muka zul

orangrawa said...

kak lin....ya ke? sapa adik kak lin tu? saspen nih!!

Rockrider 9.1 said...

nape masa saya g phuket aritu xdek pon jumpe...

blue is my fave color...i gine 10 stars utk cafe ni.
ayu ajak g phuket lagik. insyaAllah kami g serang ini cafe yeah!

orangrawa said...

rockrider....cafe ni kat town bukan kat patong....a very nice place indeed.

mother of two said...

best arr... conpirm singgah phuket nie:)

Farah said...

santeknyer cafe biru putih.. cam warna ombak la kot, kene la dgn konsepnye.. serenity in town katenyer..

orangrawa said...

m02....boleh..datang le!!

farah....memang serenity gitu kaedahnya!!

Lily.Lulu said...

suwitnya kedai nih bang....
kalau bilik tidur mesti best je lentok tetiap hari

hehehehe ...

apsal kek2 dia sume beso2 gedabak dia potong ??? tgk kek terasa nak makan kek tetengah pagi buta nih ...

air dia pun gelas beso2 .. menarik je rasa ... nih kat town ye bang ?? bukan kat area patong ??

orangrawa said...

Lily...aah kat town....baru je member perkenalkan....takpa next time dtg lagi boleh kita kesini!

syarliz said...

the cafe look nice....esp the colour. Nampak cool aje dalam cafe tu. Tgk kat makanan tu...mcm ada caramel aje.

orangrawa said...

syarliz....yg cream caramel dah abis tu I le yg sebat sebab benda tu memang my faveret.