Wednesday, September 3, 2008

HARI KEDUA BERBUKA


Juadah dah terhidang

Hari kedua di Phuket, aku berbuka kat rumah Dilla dan Shafar. Joining us malam tu, Dave, Chan dan jugak Howard. First time ni ke rumah dia orang yang terletak kat Karon Beach.

Makanan malam tu agak simple tapi sedap. Dilla masak kari daging, sambal ikan bilis kacang (faveret ramai nih), sayur campur, gulai taugeh dan dia order udang dan jugak adale beberapa lagi yang lain. Minuman ada ayer jus limau dan epal.

Seronok kalau dapat buka posa ramai-ramai. Sambil makan sambil sembang. Lepas abis makan, macam biasa lepak sigup kejap kat balcony dia orang.


Makan jangan tak makan


Dave, TT, Shafar, Howard & Chan


Eeh Dilla...manja2 plak ngan Dave


Coffee or tea?

Sedar tak sedar dah dekat pukul 10.00 malam. Tak teringat nak balik kah? Cuaca kat luar dah renyai-renyai so we all pun redah la jugak. Esok nak kerja dan perjalanan waktu malam dalam hujan dari Karon Beach ke rumah aku kenalah hati-hati...maklumla jalan licin.

Anyway, thanks to Shafar, Dilla & Aiko atas jemputan boka posa itu. Meh aku nak kasik satu pantun untuk korang:-

Anak ayam ditepi bendang
Anak kambing berlarik-larik
Kalau ada jamuan mendatang
Jemput-jemputlah aku lagik

Boley?.....

4 comments:

lily.lulu said...

memang seronok bila dapat berbuka puasa ramai2 ...

sedap tuh sambal ikan bilis dengan kacang .. nyam nyammm ~

kita tunggu berbuka kat KL pulak ye bro !!

;)

orangrawa said...

orait...set lily!!!

hazlin said...

Gulai togeh??? emm global u. sodap juo sesekali.

orangrawa said...

Kaklin...memang sodap tapi teman kurrreng sikit makan sayur-mayur nih!!