Friday, September 5, 2008

BERSAHUR NGAN MAGGI


Senang dimasak cepat dimakan

Entry ni sebenornye tak sengaja. Jam menunjukkan pukul 1.49am waktu Phuket. Aku tengah bertungkus-lumus nih menyiapkan proposal aku maklumlah due datenya tengahari esok. Nak tak nak kena pulun jugak...kalau tak memang kena sembur ngan HQ le esok jawapnye. Dah le petang esok aku dah kena balik KL (pergh...bestnye). So mesti kena settlekan jugak.


Meja berselerak sakan.

Sebenornya, aku memang bukan jenis kaki bersahur. Aku ni jenis makan tengah malam lepas tu terus tidor. Kalau aku bangun sahur, alamatnya esok kat opis tersengguk2 la aku. Tapi kalau the next day ari cuti..takpa.

So, tengah buat-buat kerja tu, tetiba teringin shima pulak nak makan maggi. Biasalah...orang bujang tak kira dimana berada, Maggi tetap menjadi piihan. Inilah benda yang paling senang nak masak. Dulu-dulu masa aku kat Audit Department, kalau kena assignment overseas, harus Maggi Mee (perasa kari aje yg aku suka)akan aku bawak. Maklumla.....nak makan kat luar yang mahal tu...sekali-sekala ok lah...tiap2 malam tak larat...baik aku save duit elaun aku untuk shopping.


Slurppp.....sodap nih!!

Jadi, tanpa melengahkan masa, apa lagi....jerang air dan terus masak Maggi. Best gak makan Maggi ni tapi tak boleh le selalu....kata orang kalau kerap makan Maggi..kepala akan jadi botak. Wallahualam bisawap!!!


Masak 3 minit....abisnye seminit ajo!!

10 comments:

lily.lulu said...

erkk ..
same la kita ...
bersahur makan meggi tadi pagi
:D

awieworld said...

JOM BEBUKA KAT KL...MANYAK SYIOK...

MAGGI JE LA PENYELAMAT KAN..KALU AKU JADI KO PUN, INILAH YG PALING LARIKS SEKALI..NYAM2

hazlin said...

teringat zaman belajo dulu. Sahur makan maggi jugak. Sedap dan menyelerokan.

orangrawa said...

Lili...kawan dah ada KL....nanti esok lusa kawan call....boleh makan-makan

Awie....makan2 jom....asyik tak sempat je kan?

kaklin....maggi mmg evergreen....

atty's said...

adoi..bulan posa nie tgk maggi pun lapaq

orangrawa said...

atty...maggi memang pembuka selera!!

Beruang Madu said...

Sendiri makan sendiri snap aaaa... dari I punya gambaran Zul... meggi tu sekali suap terus abis.. memang menyelerakan... sahur sahur!!!

poji said...

salam. org rawa? kg mano?

orangrawa said...

beruangmadu....aah sendirian snap je...sahur pon sorang-sorang...tak meriah uols!!

orangrawa said...

poji.....kawasan temoh kat ngan tapah...kampung kao?