Tuesday, September 2, 2008

FIRST TIME BERPUASA & BERBUKA DI PHUKET


Tepi...aku lapar giler nih!!

Hari pertama berpuasa dan berbuka di Phuket, kesimpulannya NOT BAD. Memandangkan aku pun duduk kat opis je, tak le rasa letih apa-apapun cuma all the time kena alert le sebabkan situasi kat Phuket Airport sekarang.

Petang semalam Shaafar & Dilla call nak join aku berbuka kat umah. Memandangkan dia orang nak datang, so aku pun kenalah cari apa juadah yang patut.

Tak sangka plak kat area aku ni ada BAZAR RAMADHAN...ya...jangan tak caya...sekali lagik...BAZAR RAMADHAN....ada kat area Royal Phuket Marina.

Tapi suasana dia takle semeriah macam kat KL tu tapi oklah jugak!

Banyak gak aku beli makanan maklumlah nafsu aku kalau waktu berboka ni memang brutal sikit. Antara makanan yang aku beli malam semalam:-

Juadah Permulaan yang ala kadar...kononnye:-

a) Ikan masak touchew
b) Gulai siput sedut
c) Sop ekor
d) Ikan goreng
e) Nasi puteh 5 bongkos
f) Rendang - Dilla bawak

Dessert ..yang sedang-sedang aje:-

a) 6 ketul pulut panggang
b) 2 ketul murtabak
c) 3 ketul puding jagung
d) 1 kek caramel
e) Mangga, rambutan, mata kocing & dokong
f) Air tebu...faveret aku nih

Total yang makan malam tu - 3 orang dewasa 1 budak kecik...

Hehehe....kan aku cakap, bab-bab berboka ni aku brutal sikit....

Kita orang pun makan2 le. Banyak gak yang tak abis so aku simpan je la dalam peti ais.Lepas tu kita orang lepak2 kat balkony aku jap sambil merokok bagai dan sembang-sembang.

Malam ni plak, Shafar ajak aku lepak umah dia pulak berboka....so, tak taula apa agaknya hidangan malam ni...aku telan aje ...alhamdullilah...asalkan halal!!

Pst# Sorry yek...tak sempat nak ambil gambor!!

4 comments:

TEDDY said...

kan...?? alang2 melantak tu, biarla melantak secara brutal.... terlioq taw cheq kat sini. Kami pun tak makan sesedap tu. Anyway, selamat berpuasa.... :)

orangrawa said...

haha...betui tu teddy....melantaq biar sampai tak larat..baru puas !!

lily.lulu said...

erkk .. betol2 berbuka tuh bro ... janji habis dan x membazir x per ..

:D

airport kat phuket x habis2 lagi ke ???

orangrawa said...

lily....tak habis tapi masuk petiais....simpan untuk besok!!