Friday, November 30, 2007

THE REAL WINNER - FAIZAL TAHIR - AKU.MUZIK.KAMU


Korang masih ingat tak dengan the most talented participant dalam One In A Million Season 1? Ala yang paling bagus tapi kalah dengan Suki yang tahpahapa tu disebabkan undi sms yang ada berunsur "ehem-ehem' tu? He managed to get 1st runner-up aje. I know this guy really good. I mean really damn good. His voice......pergh!!....power beb.

I just bought his album. It was recently out in the market. Faizal Tahir - 'Aku. Muzik.Kamu'. This album was produced by a great composer ...sapa lagi kalau bukan our talented Audi Mok (mamat ni memang tererla....wa respect sama lu!!) dan Faizal himself on most of the songs and lyrics.

In my personal opinion as an amatur dalam bab-bab nih, this album memang akan mengangkat darjat Faizal Tahir as the most promising artis kat Malaysia ni. Lagu-lagu dia memang hebat dan my favourite bangat sangat such as 'La Da Di Dum', Batu & Golek (tengah hebat kat radio sekarang), Cuba, Gemuruh, Aku Punya Kamu, Sampai Syurga dan banyak lagi la. Obviously, album ni bukan main tangkap muat aje mcm album-album lain kat luar tu. Overall, it was very good....sama puas macam album Anuar Zain yang terbaru tu.

Aku cadangkan korang belilah album nih. Bukan nak spedo tapi honestly benda baik kalau kita tak support akan rugi. A combination of talented guys like Audi Mok dan Faizal Tahir ni kalau korang tak sedar-sedar jugak....entahlah. Buy and get a copy and judge yourself.

Faizal Tahir........keep on rockin' bro!!!! You are the real One In A Million.











4 comments:

mrs syadAZ said...

yeay! teruskan menyokong anuar zain =)

orangrawa said...

sudah semstinya syadaz.....kalau kita sendiri tak sokong artis kita, sapa lagi?

Shah said...

As good as Anuar Zain's new album? Wow I must check out this album then.

orangrawa said...

Shah, my personal opinion aje but worth buying. But mmg best la.....especially Audi Mok punya lagu2.