Wednesday, August 13, 2008

CHATUCHAK MARKET & HARDROCKCAFE @ BANGKOK

Everytime aku ke Bangkok, aku akan pergi ke Chatuchak Market. For me, this is one of the best Bazaar yang aku pernah pergi. Apa yang korang ndak semua ada...dan harga pun murah2.


Kat BTS Station

Dari Regent@Silom, aku amik BTS kat Saladaeng Station menuju ke Mochit dan kat sini korang kan nampak berdoyon-doyon orang menghala ke Chatuchak ni samada nak beshopping ataupun saja-saje buang masa.


Meriah uolls!!


Penuh ngan manusia


Jeruk pelbagai....


Buah-buahan yang murah je

Shopping tak hengat sampaikan ke petang. Ye lah....bukannya kecik tempat ni...dan mostly aku spent kat area home decor ngan baju/seluar. So, end-up banyak jugak aku borong mostly barang2 home decor, tshirts, dvds series yang terlatest macam So You Think You Can Dance Season 3, The Search for The Next Doll - Pussycat Dolls dan American Next Top Model Season 10 (hambik ko...kat Mesia baru Season brapa hah?). Dan yang aku puas hati sangat sebab takdelah banyak sangat aku spent...kira ok je tapi banyak barang aku dapat. Ermm...puas sesangat!!!


DVD Series terlatest...aku suke!!

So, kalau korang ke Bangkok, jangan lupa singgah kat Chatuchak Market. Kalu tak rugi uolls. Tapikan, market ni cuma bukak hari Sabtu ngan Ahad je. Kalau korang datang hari lain, tak dapek la nak menolongnye!!!

Dan petang tu selepas je aku abis shopping, sempat kejap aku chill-out kat Hard Rock Cafe Bangkok yang tak semeriah kat KL tu. Saje je lepak-lepak cuci mata dan apa yang patut.



Hard Rock Cafe Bangkok

2 comments:

lily.lulu said...

nak g HRC Bangkok la !!
nak kumpul dia nya pin
:D

orangrawa said...

Lily, HRC Phuket nak bukak kat kat sini bulan Oct nih!!