Monday, June 23, 2008

MICASA DEL PHUKET



Today is a very important day for me. Selepas 2 minggu aku terperok kat hotel je sampaikan aku naik rimas tengok dinding kiri kanan atas bawah, akhirnya kini pasti (wah...lagu Kak Nita nih), aku berpindah ke kediaman aku yang baru.

Thanks for my predecessor yang recommend tempat nih. A simple and cozy 2-bedroom apartment. Nice place, quiet dan yang paling penting, seberang jalan tu berlambak kedai orang Islam. Yalah, bukan senang nak cari makanan halal kat Phuket ni. Masjid pun ada kat sebelah tu aje. So, memang baguslah tempat nih.

So, tak nak cerita banyak-banyak sebab letih sangat angkut barang tadi. Rumah ni agak kosong lagi tapi slowly le aku akan mengdecoratenye mengikut citarasa aku yang agak kontemporary gitew. Wah....bukan main lagi berangan!!!!!!


Main Entrance


My Block - Baan Tongfah


Jom makan kat sini!!


Lepas makan jom naik bot?


My sofa - potentially my bed ler ni!


My Kitchen


Master Bedroom


Big Balcony - I like!!


Dining Hall - masih kosong


Living Hall


Main Bathroom

6 comments:

Anonymous said...

wow, nice

orangrawa said...

thanks ...sapa agak nye ni yek?

manety said...

mmg superb la..i like...

Lily.Lulu. said...

woww .. besssnyaa !!!
:)

Beruang Madu said...

Zul..berapa lama yer kata sana tu?? siap ada rumah lagik... sebenarnya kalau lagi lama lagi bagus... karang kami ke sana buleh lah... dok umah hang jer

orangrawa said...

uols....thanks yek for the pojian..kembang kejap!!

Lily....tapi kat sini makan tak sebest kat william sinun...

BM...datangle sentara aku kat sini...tak tau brapa lama...ikut suka company je...mungkin kejap mungkin lama!