Tuesday, March 8, 2011

HOBI BARU - MARI MEMASAK!!!

Hello semua...

Kebelakangan ni....semangat aku nak masak sendiri berkobar-kobar plak. Mungkin dah lama sangat aku makan kat luar sana sampai boring yang amat.

Aku pun sekarang ni rajin bukak blog2 yang ada bagi resepi.....contohnya macam blog catz yang penuh dengan makanan aja....nampak sedap dan senang je kalau nak buat...nampak je senang tapi rasanya payah gak!!

So, malam ni.....aku rasa nak start la masak.....ayam halal ada beli ari tu tapi masih kat freezer....malas plak nak masak sebab ambik masa nanti nak difrost....perut dah lapar....

Jadi...nak menyenangkan diri dan supaya perut aku tak ternunggu-nunggu nak makan....yang paling senang, masak benda alah ni je lah ye:-


Telur dadar (gambar ambik dari pakcik google)


Sambal Sardin (gambar dari pakcik gooogle gak)

So, tuan-puan, apakata mari kita layan makan..........simple tapi menyelerakan!!

Oh btw, hari ni 8 MARCH adalah hari wanita sedunia.......so, untuk kaum2 wanita kat sana tu.....SELAMAT HARI WANITA!!

pst# minat baru ni tak tau la sampai bile....kot2 hangat2 chicken shit aje!!

4 comments:

catz said...

salam.

kenapakah photonya adalah dari pakcik google? mengapakah??
baru je nak cakap, cantiknyaaa telur dadar ko....kih.
tunjuklah gambor ko in action dekat dapur tu..dan jugak makanan hasil air tangan org di saigon.
especially nantik bila ko masak lemak cili api ayam tu.kih.

orangrawa said...

catz....hahaha sebab makanan yg aku masak tu macam kureeeeng menjadi....tak chantek nak masuk dalam ni.....so, aku cilok je dari google!!

Yan said...

Simple menu, tapi i m sure.. mesti best kan..

sepul said...

wahhhh susahhnyaaa nak masak resepi abang tom ni... ajar plissss :) heheheee