Monday, March 2, 2009

LINTAS LANGSUNG DARI TEMPAT BARUKU - SAIGON, VIETNAM



Yezza....hari ini hari pertama aku ditempat baru. Bumi Saigon di Vietnam merupakan tempat posting aku yang terlatest. Letih semalam tak abis lagi ni ha. Tapi kerja dah start dah kat sini.


Busy dengan motosikal

Buat 2 minggu pertama ni aku akan duduk kat Continental Hotel. Nice place di tengah-tengah bandar dan very classic building dia. Aku suka sangat hotel ni kalau dibandingkan dengan Rex Hotel masa aku datang ari tu. Bilik pun besar giler.


Continental Hotel - tempat tinggalku


Opera House - sebelah Continental Hotel

Yang best tu, hotel ni ada free wifi dan aku sekarang ni tengah berblog kat balcony hotel mengadap Butiq Louis Vitton yang terletak kat Artek Saigon yang betul2 depan hotel aku ni. Syok tengok kesibukan malam di Saigon dari balcony aku ni.


Taken from my hotel balcony

Petang tadi sempat gak jumpa real estate agent check umah yang aku nak duduk nanti. I found one nice service apartment. Nice dan moden with tight security. Aku ditunjukkan satu unit di tangkat 6....terus minat dan rasanya akan sign-up tak lama lagi.

So, works already started dan no time wasted. Economy tengah terok so does the business so memang kena kerja giler-giler nanti. Kena la prove kan yang aku boleh sandang tugasan baru ni dan kalau perform nanti dapatle transfer ke tempat yang best plak. Mudah-mudahan berjaya la hendaknya.

7 comments:

lillies said...

salam..
all d best 2 u...
hotel tu nmpak best r..very classic...nanti amik r pic dlm hotel lak..tringin nk tengok..

Farah said...

Salam bro, all d best! pray 4 ur success in Viet.. nway, LV tu bro murah ke kt sane?

Anonymous said...

Salam -

Bro,jangan lupa snappy gamabr2 chantek kat dalam boutique LV tau...

c.n.w...

orangrawa said...

Lilies....nanti i amik dan post kat sini.

Farah...sini mahal dari KL...

CNW.....tak leh nak amik gambor kat dalam...nanti kena hambat dgn penyapu!

Anonymous said...

Bro - you kenyit2 mata skit...sure amoi2 tu kasik lahhh....

c.n.w

Nikli said...

building hotel memang klassss..
mana lagik cantik ngam RPM hari tuh..?? kitorang tgk kat phuket tuh pon dah tersangat laa best..

actually i ada snap gambar malam masa kat RPM tuh.. cantik sangat with all e colors combination..

wish u all the best in Saigon..
then, bole transfer ke tempat best best lagik..

:)

orangrawa said...

Nikli....RPM building moden tapi kat sini byk yg klasik tapi chantek. Mudahan2 dapat ke Erope ke....(perasan kejap)!!