Sunday, March 22, 2009

MY HOUSEWARMING



Baru je hari Senin lepas aku pindah masuk ke apartment aku dan malam ni aku dah buat housewarming. Cepat gitu sebab next week aku dah kena balik KL seminggu dan sesetengah kawan-kawan baru aku kat sini plak ramai yang akan bercoti. So, apa lagi....malam minggu yang afdal nilah aku buat. Meriah sikit!!

Nak menyenangkan kerja, aku upah catering je. Kawan-kawan aku ni nak makan Thai food so aku pun orderlah makanan dari Thai Basil - sebuah restoran Thai kat Saigon ni. Memandangkan tokey Siam ni dah kenal orang Malaysia, so senanglah sikit dan yang penting tu HALAL.

Antara menu yang diorder ialah ikan kerapu goreng, kailan ikan masin, somtham, tomyam udang, kari hijau & telur bistik. Air plak dihidangkan Thai Ice Tea (my favourite) dan pencuci mulut plak sticky rice dengan durian dan manggo. Pergh.....meletops siut sedapnya!

So, aku cuma jemput yang terdekat je sebab aku pun masih tak kenal ramai orang lagi kat sini. Sambil makan tu sambil dia orang check-it-out lah rumah baru aku ni. Oklah....simple dan aku tak nak serabut sangat janji konsep umah aku moden kontemporari.









So, we all lepak-lepaklah kat umah aku dan budak-budak plak dengan meriahnya pergi ke swimming pool kat tingkat 14 tu sebab dia orang nak mandi. Tuan rumah pun masih tak sempat nak try lagik sebab sibuk memanjang.





Anyway, it was a good party dan inshallah next time boleh buat lagik. Korang tengoklah gambar-gambar kat bawah ni buat tatapan.




















Dan akhir sekali dari tuan rumah untuk kawan-kawan yang datang:-


Terimakasih dauN keladi....next time kita buat lagi!!

10 comments:

mother of two said...

uiii.. cantik arr rumah baru... dan menu housewarming pun sedap gitu...

ArnabGumuk said...

perghhhhhhhhh luxury yg amat la rumah ko!!!suka sngt rumah mcm ni..dengkiiiiiiiiiiiiii!!huhuhu

orangrawa said...

Sheila.....i suka umah ni sebab moden style gitu! Menu pun boleh tahan!

AG.......meh la datang sini jalan-jalan!!

Rockrider 9.1 said...

salam abg zoul,
last sekali jumpa bulan posa dulu. now abg zoul dh makin sihat la...
saya dok tunggu turn kn antar ke saigon ni. bila la kompeni nak bg mandat kat saya handle bisnes kat sana ntah.hahahaha
saya ngan ayu g melancong melawat abg zoul jek lah!lalallaa
-equil

orangrawa said...

Equil....selamat coti-coti Vietnam!!

Lily.Lulu said...

bang .. i like ur new house
walaupun tak sebesar dulu, tapi this one just niceeeeeeeeee
simple, easy and cosy
:)

yang best tengok pool tu
alamak .. syioknyaaaaaaaaa !!!
nih yang macam nak gi berendam ajo
hehehehehe
:D

tunggu kami tahun depan
yeeehaaaaaaaaaaaa !!

The Wan And Only said...

very nice house... :)

orangrawa said...

Lily...boleh...nanti jumpa kat sini!

Wan...thanks! Kecik je umah.

Anonymous said...

sapa yg masak?

orangrawa said...

upah org masak kan....