Monday, April 7, 2008

KEZUTAN???

Sejak last week lagi aku telah 'dihint' about something oleh rakan-rakan opis aku. Ada satu perkembangan terbaru yang aku sendiri pun tak tau sejauh mana kebenarannya. Ahad lepas, aku dapat sms dari boss aku yang masa tu dia kat MES mengatakan benda yang 'sesuatuh' ni. Aku agak terkezut jugak tapi aku rasa mungkin dia main-main kot. Boss aku ni cakap, she is too excited bila diperkabarkan pasal benda nih dan dia mesti cerita jugak kat aku walaupun dia dah kena warning by Big Boss aku not to reveal this kat aku at this point of time. So, basically, dia kasi hint-hint aje la.

Last week jugak, rakan-rakan aku dari Indonesia yang tengah berkampung kat Kelana Jaya untuk "lab session" mengatakan benda yang sama. Still, aku buat macam biasa je sebab aku taknak 'meneka dalam kesamaran' bak kata Ibnor Riza gitu. The other colleagues pun dah mula hint yang sama mengenai benda ni pada aku.

Prinsip aku senang aje...selagi aku tak menerima 'perkabaran sahih' ini dari Big Boss aku dan selagi takda 'black and white', aku masih tak nak jadi too excited sebab dalam Company aku ni, decision can change in split second je.

Pagi ni, masa dalam meeting, another Big Boss aku kasi hint yang sama. Aku telah diamanahkan untuk melengkapkan satu projek and he keep saying, "make sure ko settlekan benda ni ya"...aku pun tercengang jelah.....kawan-kawan aku yang lain pun ramai yang macam terkezut jugak.

So, kalaulah benda ni betui-betui terjadi, aku rasa separuh daripada impian aku akan tercapai. Dan untuk menerima cabaran ini, aku rasa ianya satu penghormatan yang amat tinggi buat orang yang masih baru macam aku ni. Excited?? ....of courselah cuma aku taknak too excited sebab anything can happen.

Dan, kalaulah kezutan ini menjadi kenyataan, so 'Ke Sayup Bintang' lah aku bak kata Ning Baizura. Inshallah!!!

So, aku kena tungguuuuuuuuuuuuuu je lah!!!! Kan ke sabar tu separuh dari iman???

7 comments:

awieworld said...

tahniah,,,ko mmg layak...

tp jgn lupa aku...(ingatkah ko?)

heheh...kira konfirmla tu...(macam la aku tau)...

poyo jer...

heheh

orangrawa said...

inshaalah tak lupa......tungguuuuuuuuuuu

Shah said...

Promotion besar kah ini? Wahhh... Sesuai la dgn tuan yang juga makin besar. Hehehe melawak je bro. Jgn mare. Aku pun dah makin besau gak...

Beruang Madu said...

naik gaji? naik pangkat? jadi meneger ker?? eh sekarang bukan meneger ker? Kena keja obersea? bukan jugak? apa? apa? apa nih? cakap lah... syoknya.... leh wat memakan kat memana kan kan kan??

orangrawa said...

Shah dan beruang madu.....jawapannya ada dalam salah satu tu....tungguuuuuuuuuu!!!
Dan kalau jadi, aku tak lupa kawan-kawannye......

Lily.Lulu. said...

wallah .. rezeki tak ke mana kan. tuh tandanya kita berusaha untuk mencapai sesuatu ....

dan itulah hasilnya .. boss dah kasi kepercayaan kat kita

apa lagi .. makan besarr laa lepas nih kat William

hehehehe :D

orangrawa said...

lily.....inshaalah ada rezeki ada le tu. Btw, thanks pasal direction ke William tu. Ko nye entry pasal ribena laici dan roti hawaii tu yummy sangat....gerenti aku cuba nanti.