Saturday, January 31, 2009

KENA TAG LAGIK!!

Aku kena tag dek ArnabGumuk lagi dan untuk menyambut cabaran, ni ha jawapan dari ku kawan-kawan!!

RULES:
~ Bold the statements that are true for you. Italicise the statements that you wish are true. Leave the fibs alone. Then, tag 5 people to do the same test~


I miss somebody right now.
I love vacation.
I bake a cake.
I do not watch TV these days.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I am married.
I have tried marijuana.
I still love with my ex-boyfriend/girlfriend.
I have been in a threesome.
I believe honesty is usually the best policy.
I have changed mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
I curse.
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I am a millionaire.
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller ID.
I like the way I look.
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I have a lot of friends.
I am currently single.

I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
Enjoy window shopping.

I would rather shop than eat.
I don't hate anyone.
I am a pretty good dancer.
I love sex.
I have a cell phone.
I believe in God.

I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.

I’ve called the cops on a friend before.
I am not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I’m shy around members of the opposite sex.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I have tried alcohol before.
I own the South Park movie.

I would die for my best friend.

I love to chat (YM/MSN/etc..)
I think that Pizza Hut has the best pizza.

I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and I like it.
I am happy at this moment.
I’m obsessed with girls.
I’m obsessed with boys.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I study for tests most of the time.
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever I can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
Plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I went college out of state.
I like sausages.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell I just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can move my tongue in waves, much like a snake’s slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve written in.
I can’t stick to a diet. I talk in my sleep.
I wear a toe ring.
I can’t stand at LEAST one person that I work with.
I am a caffeine junkie.
I have kids.
I feel sad sometimes.
I’m an artist.
I only clean my room when necessary.
I am an adrenaline junkie.
I love being happy.
I am on diet.

So, itule jawapan-jawapannya!!

Monday, January 26, 2009

SEPETANG DI PHROMTEP CAPE, PHUKET



Petang Ahad (semalam) plak aku pergi merayau ke Phromtep Cape yang terletak lebih kurang 45 minit dari rumah aku. Tempat ni agak popular ngan pelacong kalau nak tengok sunset. Tapi aku rasa tak best la plak sunset shoot yang aku dapat sebab tak berapa chantek aku rasa.

Letih jugak naik turun bukit tapi takpala ni pun my first and last to visit tempat ni. So-so aja dan tak berapa best pun tapi tetap kena pergi sebelum aku meninggalkan bumi Phuket ni. Tapi yang pasti, punyalah ramai manusia kat sini lepak-lepak bergedik santai.

Antara yang aku ambik semalam:-


















Itu jelah yang aku ambik buat konang-konangan!!

SENJAKALA DI PHUKET



Petang Sabtu lepas, saja la aku explore kawasan Phuket ni untuk ambik gambar. Maklumlah, masa aku kat sini dah semakin singkat dan rugi rasanya kalau aku tak explore sepenuhnya (walaupun memang tak sempat nak cover).

So, petang tu, aku pergilah area Patong Beach sebab nak ambik gambar matahari terbenam. Kawasan ni kat hujung Patong Beach menghala ke Kamala Beach.

Antara percubaan merakam senjakala aku kat Phuket macam kat bawah ni ha:-











Sampai je kat umah malam tu, aku lepak jap kat swimming pool. Saje je amik gambar kat sini sebab waktu malam memang best swim kat sini sebab very the sunyi dan privacy gitu!!






Lengkaplah malam minggu Orang Rawa malam tu!!!I am gonna miss all these stuff......sedey betui la!!!

BLACK & WHITE COLLECTION 2

Ini plak sebahagian gambor-gambor black & white yang aku ambik masa kat Zermatt, Switzerland masa bulan December tahun lepas.









Rasa macam zaman dolu-dolu plak kan???

Sunday, January 25, 2009

PARTY ORANG RAWA KAT ROYAL PHUKET MARINA



Malam Jumaat lepas aku saja buat makan-makan kat umah. Saja buat jamuan untuk kawan-kawan rapat dan staff aku. Untuk setengah orang, ini merupakan first time dia orang bertandang. Setengahnya plak dah pernah datang umah aku beberapa kali.

Untuk malam tu, seperti biasa masing-masing merindukan nasik lemak so aku pastikan nasik lemak sebagai menu utama kami. Caterernya seperti biasa aku upah wife dan sister-in-law Fahmi dari Tourism Malaysia. Memang we all tak pernah komplenlah sebab memang sedap masakan dia orang.

Selain dari nasik lemak, we all ada mihun goreng, ayam goreng, kari daging, nasi goreng by Dilla, sambal sotong, buah-buahan dan beberapa makanan lain. Penuhla meja makan umah aku tu dengan semua benda-benda makanan dan minuman malam tu.

Yang tak disangkanya, Dave bawak plak kawan French dia yang merupakan seorang magician join sekali malam tu. Gerard namanya dan merupakan seorang silapmata veteran dari Perancis dan sekarang ni tengah bercuti di Phuket. So, malam tu umah aku jadi gelanggang silap mata la kejap tapi menghiburkan. Budak-budak dan emakbapak budak berkurumun asyik memerhatikan trick yang dia buat. Satu rumah kena tipu termasuklah tuan rumah.

Inilah antara gambar-gambar we all malam tu semuanya enjoy sebab untuk 2009 nilah first time gathering we all kat umah aku.

Antara hidangan malam tu:-




Inilah dia Gerard si magician:-






Semua seronok makan, minum dan sembang-sembang.











Makan-makan we all ni abis dalam pukul 1 pagi kalau tak silap. Syok lepak-lepak kena teh tarik kat balcony ramai-ramai. Dan yang makanan lelebih tu aku tapaukan lah kat sapa-sapa yang balik malam tu.

So, memang best sangat malam tu dan sebelum aku meninggalkan Phuket hujung bulan Februari nanti, inshalah aku akan buat lagi sekali buat yang terakhir untuk kawan-kawan aku semua. Sedih plak rasanya nak meninggalkan kawan-kawan kat Phuket ni tapi nak buat camanakan dah tugas!!