Monday, January 19, 2009

LAGU UNTUKMU - MEET UNCLE HUSSIN - ANUGERAH JUARA LAGU 23


Lagu UntukMu - Meet Uncle Hussin


Sampai Syurga - Faizal Tahir

Yezza....malam ni we all lepak at umah Mdm Ruby sebab nak tengok Anugerah Juara Lagu 23. Sambil tengok sambil makan nasi goreng dan cekodok pisang panas dan teh tarik. Best giler!!

Tapi yang paling best sebab Meet Uncle Hussin (MUH) telah dinobatkan sebagai Juara Lagu keseluruhan dengan lagu dia orang yang best dan unik giler, "Lagu Untuk Mu". Lagu ni memang kawkaw punya indi rock dan sora vocalist dia perghhh mantap dan spesel beb!!

As expexted, Faizal Tahir plak sapu 3 hadiah untuk vokal, showmansip dan lagu dia yang best tu, "Sampai Syurga". So personally, aku memang pusa hati kali ni.

Malam ni show memang better than last year. Showmanship banyak yang best selain dari MUH dan Faizal seperti Stacy & Ziana Zain. Different genre tapi superb performance. Estrange nye lagu 'Yang Pernah" tu best tapi performance plak macam tak best. Same goes to Spider, lagu best tapi macam nak tido punya performance.

Anyway, this time Meet Uncle Hussin telah menempah satu lagi history sebab another indi group menang untuk AJL just like Estranged did last year.

Bravo Meet Uncle Hussin dan Faizal. Memang power uolss!!

7 comments:

awieworld said...

huhu..pantas....siap vclip lagi...tp mmg best kan.. tak puas dengan sekali nyanyi live...gempak beb...

* lagu ni masuk top list lagu karaoke aku nanti...hehehe.."mesti mau"...

ArnabGumuk said...

tp aku tak puas hati faizal menang persembahan terbaik..aku btul2 nak n rasa stacy lg layak menang..tp dah bukan rezeki budak tu..kesian..

Ziana said...

geng 'Jumpe Pakcik Husin' rawks!
:)

mmg best
:)

Seri Nuang Shah Alam said...

orang rawa nie berasal daripada mana? saya punya mak cherita kawan dia ada org rawa masa dok kat kuala kangsar, perak la...

bule cherita sikit?

MOLY said...

yes betol tuh bang ....
lagu untukmu dengan sampai syurga mmg superb dan power giler malam tuh

tangkap lelehhhhhhh !!
:D

suke sangatttttttt !!!!

orangrawa said...

awie...apa macam, karaoke sekali...ada brani?

AG...tula Stacy punya show memang gempak...bukan senang nari sambil nyanyi.....boleh sempot woi!! Tapi Stacy sempoi je!!

Ziana....yap...i loike their songs too!!

SeriNuang...kawan kampung kat Temoh berhampiran Tapah...kat area Chicago gitew!!

Moly....memang puas sbb dua-diu menang besor!!

Inah said...

inah x berapa suka geng pakcik hussain..tapi inah adore sangat2 faizal tahir!!!

sukaaa :)