Thursday, January 15, 2009

KAWAN ANIAYA KAWAN



Apa perasaan korang kalau kawan yang ko sangka baik sudah kasi naya sama korang? Geram tak? Bengang tak? Tension tak? Aku rasa segala macam perasaan tu ada dalam diri aku sekarang.

Kadang-kadang aku ni senang sangat percaya kat orang. Ye lah....kalau niat tu nak menolong orang lain especially apabila dikaitkan untuk menolong keluarga, apa salahnya kan? Tapi akibahnya...diri sendiri teraniaya.

So, nak tak nak akulah yang terpaksa menanggung bahana dek buatan orang lain. Tak pasal-pasal je spoil tahun 2009 aku ni.

Buat si mamat yang bernama H^^Y^^ tu, mamat yang menganiaya aku tu, aku nasihatkan kat ko, you BETTER come and see me to solve problem yang ko sendiri create. Kalau ko masih buat dunno je, ko akan tau lah lepas ni langit tu tinggi atau rendah. Tahap sabar aku ada hadnya. Dan doa orang teraniaya ni selalunya termakbul. Inshallah.

10 comments:

Ziana said...

memula akan rase tekilan dulu..
coz kawan yg disangka baik tegamak buat mcm tuh..
then sure marah n maki bebakul2 laa..

saba abg zul..
sure ada balasan drNYA..
hidup kite umpama roda..
kite takan sentiasa diatas..
kan? :)

hope u tabah..
:)

Inah said...

ayyaks..tetiba gambo pisau..takotnyaa :)

Anonymous said...

sian kau bro..banyak gak benda ni berlaku pada orang lain termasuk aku.. kalau ikut kan hati nak je ajar idup idup..bukan ape takut dia menyusahkan orang lain pulak

taufik said...

banyak2 bersabar, manusia nie banyak ragam nye. yang baik tu sikit tapi manusia yang berhati busuk tu paling ramai.

zany said...

susah nak jangka apa yang orang lain fikir dan rancang. redha je lah kerana ada habuan untuk orang yang menganiaya orang ni.

lillies said...

banyakkan bersabar bro....hopefully dapat face 2 face settle....kalau dia x dtg, berdoala supaya dia dapat balasan yang setimpal...Allah bayar 'CASH' skang ni....

orangrawa said...

ziana.....tulah dia.....kawan makan kawan namanya tu!!!

Inah...nasib baik pisau....kalau cangkul dua mata harus lagi takot!!

Ano......tahap bengang giler ni ngan mamat tu!!!

Taufiq....memang kena sabor banyak2!!!

Zany....mudah-mudahan doa org teraniaya termakbul!!!

Lilies.....tulah dia.....bagi dia sedar sikit!!

awieworld said...

jangan kata ko, aku pun kene jugak....mmg hanj*** sangat

MOLY said...

aiyo bang ....
saya sangat tak suka bila perkara macam nih terjadi
macam nak bagi pisau kat orang berkenaan pun ade jugak

sabar bang yer ..
dugaan semua nih

orangrawa said...

Awie....mari kita hanj kan malaun-malaun tu....nak??

Moly....memang dugaan ning baizura uollss!!!