Saturday, December 18, 2010

CUTI-CUTI DI HAWAII - PART 1


My hotel..Park Shore Waikiki

Aloha semua.

Baru balik dari Honolulu, Hawaii last week.......one of the best vacations aku pernah ada. Tempat yang cantik, bersih dan sungguh nyaman udaranya.

Ok.....saja nak share ngan korang pengalaman aku kat sana..kot2 ada plan korang kesana ke....so boleh tanya aku...mana2 yang boleh jawab lah.

Aku stay kat Honolulu ni selama 7 malam.....dan aku stay kat Park Shore Waikiki Beach....booking aku buat dari website dia.....sebab ada special sales setiap hari rabu kalau tak silap. So, lepas macam2 hotel aku surf dari Booking.com, sudahnya aku stay sini. Review dari Trip Advisor pun not bad.....rasanya hotel ni no 46 dari beratus hotel di Honolulu.


Ocean View room.......ok bilik dia @ USD100 semalam special offer.

Aku pilih Refresh Ocean Room.....ada balcony dan mengadap laut dan Diamond Head....a good choice tapi sudahnya tak perlu pun takpa sebab most of the time bukan dok kat hotel pun. So, nasihat aku, tak payahla book bilik2 ngadap laut yang agak mahal ni sebab bukan perlu sangat pun.

Untuk first entry ni (ada few entries lepas ni), aku cuma nak share ganbar2 yang aku ambik depan hotel aku......dikawasan Waikiki Beach...kawasan paling popular disini. Satu area yang amatlah bersih, pasirnya lembut dan sungguh indah atmosferanya. Walaupun aku duduk kat waikiki Beach ni, sekalipun aku tak mandi laut........perghh padahal dah ada depan mata. AKu ni bukan nya minat sangat mandi laut ni sebenornya....so..no hal la kiranya.

Gambar2 kat bawah ni aku ambik buat tatapan korang:-


Waikiki Beach area


Nampak budak ni..terus amik2 curi gambar dia...so cute!


Waikiki Beach depan hotel aku.


Pemandangan biasa disini!


Pelantar ni depan hotel aku.


Sangat bersih dan indah Pantai Waikiki


Pose kejap atas pelantar tadi.



Waikiki Beach waktu petang

Petang di Waikiki Beach


Nice view


Petang menjelma di Waikiki Beach


Taken across from Park Shore Hotel


Pantai Waikiki bersih dan family oriented


I love this beach....Waikiki Beach!


Pesisir jalan di Waikiki Beach

Ok....nanti aku share yang lain plak ya.....especially aktiviti aku kat Hawaii ni!

Mahalo!!!

5 comments:

Yan said...

great view

Yan said...

great view

Maksuhakim said...

wah bestnta Hawai.....lagi lagi lagi....

orangrawa said...

Yan...thanks...memang great view.
Maksu.....tunggu...tunggu....tunggu....internet sini slow hampeh!!

wannie_annie said...

mak aii.... ratanya jln..apa rahsia slalu jenjln gini? nk gak g merata tmpt.. :)