Wednesday, July 16, 2008

HARI SELASA YANG SIBUK

Hari ni penuh dengan pelbagai aktiviti...kira busy le ni.

Awal pagi aku dah sampai kat Konsulat Thailand di Jalan Ampang untuk meng'renew'kan visa aku. Tekan punya nombor giliran, 036 yang keluar....dan pada masa tu baru je serve pelanggan yang ke 5.....alamatnya kena menunggu panjang le.

Tah camana, nasib aku amatlah baik. Ada plak seorang pelanggan yang tertekan button silap (ni kes nak apply benda lain tapi tertekan button lain la nih)dan meninggalkan number giliran dia atas meja sebelah aku. Apa lagi terus jela aku sambar. Tiket dia tertera number 017...wah...bertuahnya aku!

Lepas settle submission untuk buat visa, aku pun pergi ke IKEA. Saja nak cari barang sikit nak bawak ke Phuket. Aku dah buat comparison, kat sini barang-barang lagi murah dari sana dan IKEA merupakan empat yang paling seswai le kalau nak beli barang-barang rumah.

Kebanyakan yang aku beli barang-barang kecik je sebab senang nak taruk dalam beg nanti. Dari cutlery, vase, tissue paper, tray, candles sampaile throw semua nya aku borong untuk kegunaan umah aku kat Phuket nanti. Rabakle jugak dalam RM200...nasib baik within budget.

Lepas je abis shopping kat IKEA, aku pun terus ke Summit USJ. Aku nak borong dvd plak sebab aku memang suka layan movie nih. Ada la satu kedai dvd kat Tingkat 3 (dekat dengan cinema) yang jual dvd 9 agak murah dalam RM6 sebijik dan good quality. Apa lagik....borong je lah 10 movies ari nih.

Cerita yang aku beli dan tak tau le bila gamaknya aku akan habis tengok:-

a)Doomsday - action packed
b)Long Khong 2 - horror (my faveret nih)
c)Journey to the Center of the Earth - cilakak betui ingatkan yang Brendan Fraser nye
d)College Road Trip - black comedy
e)The Love Guru - comedy
f)Prom Night - horror
g)Women Quanba - action packed (Japanese)
h)Set-up 2 - light musical
i)Dragon Wars - err..kategori apa yek?
j)Quid Pro Quo - action thriller


Long Khong 2


Prom Night


Doomsday


The Love Guru


Dragon Wars

On the way balik, singgah jap kat Subang Parade sebab nak cari apa-apa cd lagu yang menarik. Dan of courselah aku beli OST Sepi yang ada lagu Yuni Shara tu. Satu lagi cd yang aku terbeli dari Kumpulan MAY yang bertajuk 'Rock Klasik' yang merupakan sebuah album cover version. Yess....aku memang minat rock kapak especially sebab Mus ada nyanyikan lagu Srikandi Cintaku dendangan asal Kumpulan Bloodshed yang teramatlah feveret aku dolu-dolu. Tracklisting dalam album ni macam kat bawah ni:-

a)Akan Ku Kenang - lagu Junction
b)Tiara(gandingan Mus bersama Yantzen & Oney) - lagu Kris
c)Cinta Bandar Tasik Selatan(menampilkan Yantzen)- lagu Olan
d)Bunga Padang Pasir(menampilkan Oney)- lagu Sofea (orang perak yeop)
e)Srikandi Cintaku - lagu Bloodshed
f)Tika & Saat Ini(duet Mus bersama Oney)- lagu asal Medicine
g)Tiada Lagi Aku(menampilkan Oney)- lagu Rusty Blade
h)Sekuntum Bunga Sakura Di Gurun Sahara(menampilkan Yantzen)- lagu Mega
i)Patahnya Sayap Malam - lagu Massa
j)Pendirian(gandingan Mus bersama Yantzen & Oney)- lagu baru



Puas ati aku ari nih....

7 comments:

Anonymous said...

Salam -

wah...bermarathon sakan cik MK, dr Jalan Tun Razak-Damansara-Subang Jaya...gumbiralah tu...

CikNorWangsa...

* mencari OST Sepi - dah habis.OST Ayat-Ayat Cinta blum ada...hmmm

orangrawa said...

eh banyak le dan senang dapat..pergi je Speedy...

Anonymous said...

takper esok g tgk kat Jusco pulak...Speedy Gonzales ada kat situ kot...AAC tu ai kena cari yang ada sarikata.kang tak paham pulak...

mOhD^.^rAz said...

hurm..
SEPI memang best..
hik :)

dah nak balik Phuket dah ker??
save journey la ek..

orangrawa said...

best ke crite ayat2 cinta? Tapi lagu rossa tu memang sedap bangat dong!!

raz...yap baru je sampai phuket..tengah hujan giler kat sini

Lily.Lulu. said...

ye ke RM6 aje .. ?
wah .. bleh try nih g summit cari kedai tuh .. dah lama x pegi ..

any specific location x bang kedai tuh dekat ngan kedai ape .. ?
:D

orangrawa said...

Lily...kedai tu kat summit usj...tingkat 3 dan satu level dan bertentangan dengan gsc cinema....satu je kedai dvd yang paling dekat ngan cinema tu...ko cari le sure jumpanye.