Friday, December 4, 2009

WHEN I WAS JUST A LITTLE BOY.......

Semalam masa aku meeting kat Bangkok, sempat jugak pergi tengok wayang lepas meeting abis. Masa wayang nak start, dia tunjuklah satu iklan dari syarikat insuran ni.

Mula-mula macam biasa je tapi lama-kelamaan, rasa lain macam plak. Aku dapat rasakan yang iklan ni memang spesial. Rupa-rupanya anak-anak yang menyanyikan lagu ini adalah anak-anak istimewa dari Thailand.

Aku rasa amat tersentuh tengok betapa cerianya budak-budak ni menyanyi walaupun mereka tau keadaan mereka. Korang tengoklah sendiri dan judge yourself. And aku asyik mengulangi tengok video clip ni...tanpa jemu.

video

Teringat arwah Yasmin Ahmad yang selalu buat iklan-iklan penuh makna macam ni.

No comments: